Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У наставку акције СПО а у вези са лишењем слободе чланова криминалне организације и у којој је до сада осумњичено 19 лица нађене закопане двије аутоматске пушке, муниција и оквир / ФОТО И ВИДЕО

Објављено: 17.08.2018. 21:15 Аутор: УП
UP

Службеници Управе полиције МУП-а – Специјалног полицијског одељења су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, а оквиру наставка акције у којој је до сада осумњичено 19 лица и у вези чега је јуче одржана прес конференција, дошли до оперативних података који су указивали на то да се код једног члана криминалне организације, који је лишен слободе 15.08.2018. године, налази скривено аутоматско ватрено оружје и то двије аутоматске пушке, марке Томпсон и тзв. калашњиков, и извјесна количина муниције.

UP

Поступајући по наредби за претрес судије за истрагу Вишег суда у Подгорици, службеници Специјалног полицијског одељења, у садејству са службеницима ЦБ Подгорица, су 16.08.2018 године извршили претрес стана и других просторија које користи један од чланова криминалне организације и том приликом испред улаза у гаражу, закопано у земљи, пронашли су и привремено одузели:
- аутоматску пушку руске производње тзв. калашњиков без оквира и муниције;
- аутоматску пушку марке Томпсон са оквиром у којем се налазила муниција; и
- оквир без муниције за аутоматску пушку.
Све наведено је било запаковано у најлонске кесе и облијепљено изолир траком.

UP

Основано се сумња да је пронађено ватрено оружје по плану криминалне организације требало да буде коришћено за извршење најтежих кривичних дјела против живота и тијела.

Одузето оружје и муниција биће упућени у Форензички центар ради вршења одговарајућих вјештачења и утврђивања да ли је коришћено приликом извршења кривичних дјела из претходног периода.

Полицијско – тужилачке активности се настављају.

Видео записе можете преузети ОВДЈЕ и ОВДЈЕ

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?