Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Честитка Министарства спорта поводом Медјународног дана младих: Наставићемо да стварамо подстицајно окружење за развој активизма младих у Црној Гори

Објављено: 11.08.2018. 19:09 Аутор: Министарство спорта

Поводом 12. августа, Међународног дана младих, Министарство спорта упућује честитку младима Црне Горе са жељом да, улажући заједничке напоре, доприносимо развоју активизма младих и радимо на побољшавању њиховог положаја. 


„Министарство спорта је од самог оснивања посвећено развоју омладинске политике и стварању подстицајног окружења за активно учешће младих у идентификовању и рјешавању њихових проблема и потреба. Увјерени смо да ће напори које Влада Црне Горе и Министарство спорта, улажу у унапрјеђивање нормативног и институционалног оквира у области омладинске политике, учинити да млади осјете личне бенефите и препознају бригу државе о њиховим потребама.


Министарство спорта ће, у складу са својим надлежностима и могућностима, наставити да ради на јачању институционалног оквира за спровођење омладинске политике, са фокусом на оснаживање омладинских сервиса у којима млади стичу вјештине и знања који доприносе њиховом личном и друштвеном развоју.“


Поводом Медјународног дана младих, Министарство спорта / Директорат за младе / подржало је неколико пројеката црногорских омладинских организација које ће кроз различите промотивне активности обиљежити тај дан са циљем да скрену пажњу на кључне проблеме и изазове са којима се млади у Црној Гори сусријећу. 

  
Министарство спорта наставиће посвећено да ради на побољшавању постојећих механизама подршке младима, али и на развијању нових модела који ће, свакако, подразумијевати њихово активно учешће. 



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?