Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Три возача санкционисана због тешких прекршаја; број смртно страдалих за више од трећину мањи у односу на исти период прошле године

Објављено: 20.08.2018. 19:20 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Групе полиције за безбједност саобраћаја и Центра безбједности Никшић су у периоду од 17. до 19. августа 2018. године, регистровали неколико тешких саобраћајних прекршаја, којом приликом су против два лица поднијете прекршајне пријаве док је једно лице лишено слободе.

Наиме, службеници Групе су, 17.08.2018.године око 19,30 часова, на магистралном путу Подгорица – Бар у мјесту Горичани заустаили пмв марке „Мерцедес“ рожајских регистарских ознака којим је управљао А.М. (32) из Рожаја због прекорачења брзине. Уређајем за евидентирање прекршаја у покрету снимљена је брзина од 184 км/х, гдје је ограничење 80 км/х. Против А.М. је поднијета прекршајна пријава Суду за прекршаје и од њега је на лицу мјеста привремено одузета возачка дозвола.

Надаље, службеници Групе су, 19.08.2018.године око 15,00 часова, на магистралном путу Подгорица – Бар у мјесту Горичани, зауставили мотоцикл марке „БМW“ мојковачких регистарскх ознака, којим је управљао Д.Т. (28) из Мојковца. Он је управљао мотоциклом брзино од од 182 км/х, гдје је ограничење 80 км/х. Против њега је поднијета прекршајна пријава надлежном суду а на лицу мјеста му је привремено одузета возачка дозвола.

Службеници саобраћајне полиције ЦБ Никшић су, 19.08.2018. године у 21,30 часова лишили слободе Д.Ј. (33) из Никшића и привели га уз захтјев за покретање прекршајног поступка у Суд за прекршаје у Никшићу. Он је истога дана око 18,00 часова у улици Пека Павловића у Никшићу учествовао у саобраћајној незгоди као непознати возач, након чега се удаљио у непознатом правцу. Предузимањем оперативних мјера и радњи идентификовано је возило којим је управљао Д.Ј. и он је заустављен у Булевару 13. јула док је управљао пмв марке „Ренаулт” никшићких регистарских ознака. Он је управљао возилом под дејством алкохола у концентрацији од 3,69 г/кг.

Припадници саобраћајне полиције током претходног викенда (17. до 20. августа 2018. године), због почињених прекршаја из области безбједности друмског саобраћаја на црногорским путевима, издали су 1.627 прекршајних налога, поднијели 190 прекршајних пријава, одузели 124 возачке дозволе, као и 17 пари регистарских ознака. Такође, лишена су слободе 42 несавјесна возача због вожње под утицајем алкохола у концентрацији већој од 1г/кг.

Од почетка године до 1. августа 2018. године у саобраћају је смртно страдало 27 лица, док је у истом периоду 2017. године од посљедица саобраћајних незгода смртно страдало 40 лица. Евидентан је пад смртно страдалих лица у саобраћајнихм незгодама за 32,5%. Службеници Управе полиције ће наставити са предузимањем активности како би се задржао тренд смањења броја смртно страдалих лица у саобраћају и како би се тај број свео на најмању могућу мјеру.

Упозоравамо све несавјесне учеснике у саобраћају да ће припадници саобраћајне полиције и у наредном периоду наставити са појачаним активностима, како би омогућили већи степен безбједности свих учесника у саобраћају, уз помоћ Хеликоптерске јединице МУП-а Црне Горе, која ће уз учешће службеника Одсјека за безбједност друмског саобраћаја надгледати најфреквентније саобраћајнице и у комуникацији са патролама полиције вршити санкционисање несавјесних возача.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?