Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство спорта потписало уговоре о реновирању још 7 спортских објеката

Објављено: 28.07.2018. 20:13 Аутор: Министарство спорта

Подгорица, 28. јул 2018. - Након што је Влада почетком јула усвојила информацију о реализацији и даљој подршци спортским инфраструктурним пројектима, Министарство спорта креће у други инвестициони циклус који ће обухватити санацију, адаптацију и реконструкцију седам спортских објеката, у пет црногорских општина. Тим поводом министар спорта Никола Јановић, потписао је у Министарству спорта уговоре са представницима школа и установа, које су обухваћене новим инвестиционим циклусом. 


Ријеч је о адаптацији фискултурних сала ОШ “Лука Симоновић” у Никшићу, ОШ “Радојица Перовић” у Подгорици и ОШ „Марко Миљанов“ у Бијелом Пољу, уређењу постојећих терена у дворишту Средње електротехничке школе „Васо Алигрудић“ и реконструкцији терена у дворишту ОШ “Вуко Јововић” у Даниловграду. Министарство спорта прихватило је и захтјев подгоричког Дома ученика и студената- Подгорица о адаптацији постојеће теретане, која се налази у саставу ИИ фазе Новог дома, као и уређење теретане у циљу побољшања услова у радно окупационој терапији у которској Специјалној болници за психијатрију.

Ministarstvo sporta
Министар Јановић, подсјећа да је у циљу континуираног унапрјеђивања области спортске инфраструктуре, за поменуте пројекте, Министарство спорта опредијелило финансијску подршку, у укупном износу око 160 хиљада еура, који ће како је рекао након потписивања уговора, допринијети унапрјеђивању школске спортске инфраструктуре и стварању неопходних услова за бављење спортско-рекреативним активностима дјеце, младих и грађана. 


“ Имајући у виду чињеницу да је адекватна спортска инфраструктура, предуслов за развој школског, рекреативног и професионалног спорта, Министарство спорта од оснивања сарађује са локалним заједницама и у континуитету анализира стање у спортској инфраструктури. Све досадашње анализе показују да је неопходно хитно инвестирати у ту област, а на свима нама и Влади и Министартсву спорта и локалним самоуправама, али и савезима, је да удружимо снаге и заједнички реализујемо пројекте, који ће унаприједити услове на пољу спортске инфраструктуре“- закључио је министар спорта.


Диркторица даниловградске ОШ “Вуко Јововић”, Наташа Вулетић захвалила је министру Јановићу на издашној подршци поручујући да ће нови спортски терен користити не само ученицима школе, већ и омладини цијелог града и бити центар њиховог окупљања, на којем ће квалитетно проводити слободно вријеме. 


ОШ ,,Лука Симоновић” у Никшићу, добиће како је казао њен директор Спасоје Гардашевић, савермени објекат за наставу физицког васпитања ,,вјерујући да ће из нове фискултурне сале изаћи неки нови шампиони попут Миодрага Скала Гвозденовића, Мирка Вучинића, Јелене Дубљевић, Алена Муратовића, све бивших ученика наше школе “Директорица Мирјана Бошковић подсјетила је да је ОШ ,,Радојица Перовић” препозната у главном граду по спортским успјесима, вјерујући да ће ученици у новим условима рада, потврдити резултате које су до сада постизали и да ће показати да могу бити још бољи. 

,,Сви заједно са низом оваквих пројеката помажемо здравијим стиловима живота наше омладине, како ученика тако и студената- казала је управница ИИ фазе Новог студентског дома, док је директор которске Специјалне болнице за психијтарију Драган Чабаркапа појаснио да у тој установи борави око 260 пацијената којима је потребна одередјена радно окупациона рехабилитација и одредјене спортске активности. ,,Са овим пројектом модернизоваћемо теретану и обновити реквизите на спорстким теренима- поручио је Чабаркапа. 


На списку спортских објеката који ће бити реновирани, су и ОШ ,,Марко Миљанов” из Бијелог Поља, чија се директорица Јасмина Калић захвалила на подршци Министарствима просвјете и спорта, као и терени подгоричке СЕШ „Васо Алигрудић“. Њен директор Веселин Пићурић, казао је да су у кругу подгоричке Електро техничке школе и Хемијска и Градјевинска, а поред су и студенти, тако да је око шест хиљада младих везано за терен, у који, како је истакао Пићурић, 45 година није ништа уложено. ,,Коначно у центру Подгорице нашој омладини, будућим спортистима и шампионима омогућавамо боље услове за бављење спортом. У нашој школи већ имамо шампиона свијета, младог каратисту Бошковића”- закључио је Пићурић и још једном захвалио Министарству спорта и министру лично, на разумијевању и подршци.


Сходно уговорима, планирано је да сви пројекти буду завршени најкасније до краја текуће године.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?