Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Никшић: Расвијетљено 10 имовинских деликата; три лица процесуирана

Објављено: 21.08.2018. 21:04 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Никшић су, предузимајући интензивне активности на расвјетљавању кривичних дјела из области имовинског криминалитета, у другој половини августа расвијетлили десет кривичних дјела и том приликом процесуирали три лица због постојања основане сумње да су починила наведена кривична дјела.

Наиме, сумња се да је С.Г. (24) из Никшића починио осам кривичних дјела из области имовинског криминалитета на територији Општине Никшић. Он је, како се сумња, користећи непажњу станара етажне својине, подесним средствима отварао ормаре и отуђивао степенишне аутомате, контракторе и осигураче који су били инсталирани у разводним ормарима улаза стамбених зграда, а које је, како се сумња, касније у приватном послу уграђивао и продавао. С.Г. је приведен надлежном тужиоцу који ће се у коначном изјаснити о квалификацији ових кривичних дјела.

Надаље, службеници ЦБ Никшић су уз кривичну пријаву надлежном тужиоцу привели Р.Ш. (22) из Никшића, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело тешка крађа. Он је, како се сумња, ово кривично дјело починио на начин што је, употребом подесног средства провалио врата једне породичне куће и из њене унутрашњости отуђио већи број кућанских апарата, електрични и ручни алат и златни накт. Претресом куће коју користи осумњичени пронађени и одузети су отуђени предмети, који су враћени власнику.

Такође, никшићка полиција је лишила слободе и уз кривичну пријаву надлежном тужиоцу привела Д.П. (37) из Никшића због постојања основане сумње да је починио кривично дјело крађа. Он је, како се сумња, испред улаза у стадион ФК „Сутјеска“ отуђио скупоцјени бицикл марке „Еxплорер“. Отуђени бицикл је пронађен и враћен власнику. Државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Никшићу је након саслушања Д.П. за њега одредио задржавање до привода судији за истрагу Основног суда у Никшићу. Он је за ово лице одредио притвор након чега је то лице спроведено у ЗИКС.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?