Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У даљем наставку акције СПО слободе лишен још један члан криминалне организације; у близини његове куће нађена закопана бомба / ВИДЕО

Објављено: 22.08.2018. 19:01 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Специјалног полицијског одјељења су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, а оквиру наставка акције у којој је до сада осумњичено 19 лица и у вези чега је 16. августа одржана прес конференција, лишили слободе још једно лице, Ф.С. (29) из Подгорице, због сумње да је у вези са наведеним починио кривично дјело стварање криминалне организације у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Претресом стана и других просторија, у близини његове куће, пронађена је и изузета ручна бомба. Такође пронађена и одузета и вага за прецизно мјерење. Бомба и вага су биле закопане у земљи.

Наиме, службеници Специјалног полицијског одељења су у наставку акције од 15.08.2018 године, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, дошли до оперативних података који су указивали на то да се код чланова криминалне организације, као и код лица која су са њима повезана, налазе сакривена експлозивна средства – бомбе и други недозвољени предмети.

Поступајући по наредби за претрес која је прибављена од судије за истрагу Вишег суда у Подгорици, службеници Специјалног полицијског одељења су јуче, у садејству са службеницима Центра безбједности Подгорица, извршили претрес више станова и других просторија које користе чланови криминалне организације и са њима повезана лица. Приликом претреса стана и других просторија које користи један од чланова криминалне организације, Ф.С, пронађена је и изузета ручна бомба као и вага за прецизно мјерење које су биле закопане у близини његове куће.

По налогу Специјалног државног тужиоца Ф.С. је лишен слободе због постојања основане сумње да је извршио наведена кривична дјеча.

Он ће у законском року бити приведен СДТ ради саслушања.

Одузети предмети биће упућени у Форензички центар ради вјештачења.

Подсјећамо да су службеници СПО, након лишења осумњичених лица 15.08.2018. године, поступајући на основу оперативних података који су указивали на то да се код једног члана криминалне организације који је лишен слободе наведеног дана налази скривено аутоматско ватрено оружје, дан касније, 16.08, извршили претрес стана и других просторија које је користило то лице и том приликом испред улаза у гаражу, закопано у земљи, пронашли су и привремено одузели аутоматску пушку руске производње тзв. калашњиков без оквира и муниције, аутоматску пушку марке Томпсон са оквиром у којем се налазила муниција и оквир без муниције за аутоматску пушку. Све наведено је било запаковано у најлонске кесе и облијепљено изолир траком.

Полицијско – тужилачке активности се настављају.

Видео можете преузети ОВДЈЕ

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?