Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Генерални директор Ивановић на прослави 27. годишњице независности Украјине

Објављено: 24.08.2018. 22:46 Аутор: мод

Генерални директор Директората за политику одбране, мр Ивица Ивановић, присуствује у Кијеву прослави 27. годишњице независности Украјине у име министра одбране Црне Горе, мр Предрага Босковића.

Ивановић је разговарао у Кијеву са директором Директората за војну политику, стратешко планирање и међународну сарадњу украјинског Министарства одбране, Олехом Меликховим.

Директор Ивановић је истакао да Министарство одбране Црне Горе тежи јачању билатералне одбрамбене сарадње, како са савезницама у оквиру Алијансе, тако и са партнерским државама. Он је изразио спремност Министарства одбране да значајније продуби сарадњу са Министарством одбране Украјине, са посебним фокусом на области од заједничког интереса. 

Ивановић је казао да је Црна Гора посвећена остваривању дугорочне безбједности и стабилности Западног Балкана, и истакао да интеграција региона у НАТО и ЕУ представља главни предуслов за остваривање тих циљева.

Меликхов је изразио задовољство могућношћу јачања билатералне одбрамбене сарадње двије земље. Он је казао да свеобухватне реформе које је Црна Гора спровела унапређујући национални одбрамбени систем, препоручују нашу државу као квалитетног партнера. Меликхов је информисао саговорника о актуелним приоритетима и плановима Министарства одбране Украјине за развој националних Оружаних снага.

Директор Ивановић присуствовао је у Кијеву великој паради Оружаних снага Украјине.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?