Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Пљевља: На ГП Ранче у посљедњих мјесец дана откривено шест случајева кријумчарења дрога које су откривене прегледом лица; седам лица процесуирано

Објављено: 27.08.2018. 18:40 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења граничне безбједности (ОГБ) Пљевља су, током посљедњих мјесец дана, на Граничном прелазу Ранче открили и одузели наркотике које су осумњичена лица кријумчарила преко границе. Ради се о мањим количинама дрога које су биле сакривене код лица која су путовала возилима преко овог граничног прелаза.

Дакле, службеници ОГБ Пљевља су, од 30. јула до 24. августа 2018. године, на ГП Ранче, у путничким моторним возилима, у шест случајева код лица која су управљала возилима или били сапутници у њима пронашли одређену количину наркотика. Од ових шест случајева, четири су регистрована на излазу из Црне Горе а два на улазу у нашу државу. На основу наведеног процесуирано је седам лица од чега су шест држављани Србије и један држављанин Црне Горе. Од ових седам лица пет је мушког а два су женског пола.

Тако је код В.Ш. (33) из Шида – Република Србија пронађено око два грама марихуане. Код Д.Б. (23), држављанке Србије, је пронађено око грам и по марихуане. Код Р.Ј. (29), држављанина Србије, пронађено је око пола грама марихуане. Код М.Б. (21), држављанина Црне Горе, пронађени су два тзв. џоинта, кесица са 4,2 гр марихуане, ризле, дробилица и капи за очи. У возилу код Д.К. и М.Л, такође држављана Србије, пронађени су 8,2 гр марихуане, седам бромазепама и један тзв. џоинт. Код М.Љ, држављанке Србије, пронађен је 4,1 гр марихуане и таблета екстазија.

Службеници ОГБ Пљевља су ових седам лица лишили слободе и предали их Одсјеку за борбу против дроге. О дагађајима су обавијештени надлежни тужиоци у ВДТ у Бијелом Пољу који су се изјаснили да нема елемената бића кривичног дјела чије се гоњење предузима по службеној дужности, те су стога против ових лица надлежном Суду за прекршаје поднијете прекршајне пријаве због прекршаја из Закона о спрјечавању злоупотребе дрога.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?