Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Улцињ: Осумњичени за обијање и отуђење ствари из 16 возила идентификовани и лишени слободе

Објављено: 27.08.2018. 18:41 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења безбједности Улцињ расвијетлили су 16 случајева обијања возила која су се догодила током јула и августа ове године на паркиралиштима код плажа на подручју Општине Улцињ. Због сумње да су починили ова кривична дјела, слободе су лишена два држављанина Републике Србије, Д.Н. (63) из Ваљева и В.М. (32) из Панчева. Дио ствари које су ова два лица, како се сумња, отуђила из возила након обијања је пронађен и враћен власницима.

Улцињска полиција је идентификовала и лишила слободе Д.Н. (мушког пола) и В.М. (женског пола) јуче, 26.08.2018. године.

Криминалистичка обрада упућује на сумњу да су ова два лица боравила у Бару током јула и августа ове године, те да су рент-а-кар возилом србијанских регистарских ознака долазила до плажа на подручју Улциња, гдје су на паркиралиштима у близини вршила обијање возила. Након обијања ова лица су, сумња се, из возила отуђивала новац, мобилне телефоне и друге вриједне ствари које су потом продавала.

Код ова два осумњичена лица је пронађен дио отуђених ствари које су враћене оштећеним лицима, док се за осталим отуђеним стварима трага.

У вези са наведеним лицима извршена је провјера преко Заједничког центра за полицијску сарадњу Требиње, гдје смо дошли до података да су Д.Н. и В.М. вишеструки повратници у извршењу кривичних дјела на територијама друге државе.

О наведеним догађајима је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Улцињу. Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужиоцу, због основане сумње да су починили кривично дјело тешка крађа у продуженом трајању у саизвршилаштву, на штету 16 лица.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?