Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Цетиње: Претреси на двије локације; пронађени и одузети дрога, оружје, муниција и експлозив

Објављено: 27.08.2018. 18:43 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одјељења безбједности Цетиње су, предузмајући мјере и радње из своје надлежности, а поступајући на основу оперативних информација, извршили претресе на двије локације и том приликом пронашли и одузели дрогу, оружје, муницију, експлозив и остале предмете.

Наиме, службеници ОБ Цетиње су, 21.08.2018. године, поступајући на основу претходно прибављене наредбе судије за истрагу Основног суда у Цетињу, извршили претрес стана и других просторија које користи А.К. (28) из Цетиња. Том приликом полицијски службеници су пронашли и одузели пвц кесицу са садржином биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је марихуана, ситне сјеменке биљне материје непознатог поријекла, двије пвц кесице са садржајем прашкасте материје чији састав тек треба да буде утврђен и расуту биљну супстацу. Пронађене и одузете материје су упућене у Форензички центар ради вјештачења.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Цетињу и државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, који ће се о квалификацији дјела накнадно изјаснити.

Надаље, службеници цетињске полиције су, поступајући на основу претходно прибављене наредбе судије за истрагу Основног суда у Цетињу, извршили претрес стана и других просторија које користи В.Р. (64) из Цетиња. Том приликом, полицијски службеници су пронашли и одузели: једну ручну бомбу, пиштољ марке „М- 57“ цал. 7,62 мм са два оквира без муниције, 41 комад штапина привредног експлозива и 21 комад штапина привредног експлозива вискозит, укупне тежине 7,5 кг , једну пушку, 116 комада пушчаних метака калибра 7,62 мм, 80 комада пиштољских метака непознатог калибра, 34 комада метака непознатог калибра, резервни оквир од пиштоља без муниције са иглом за чишћење пиштоља, пет комада пиштољских метака, два комада маневарских метака, 26 комада детонаторских каписли, седам комада спорогорећих штапина, укупне дужине 126,6 цм, 69 комада петарди, метални бокс и нож тзв. скакавац дужине сјечива око 15 цм. Пронађени и одузети предмети биће упућени у Форензички центар ради вјештачења. О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Цетињу који ће се након вјештачења изјаснити о квалификацији дјела.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?