Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Пронађен и одузет кокаин; осумњичени лишен слободе

Објављено: 27.08.2018. 18:45 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу против дроге су, предузимајући мјере и радње у циљу сузбијања тзв. уличне продаје опојне дроге на територији Подгорице, поступајући на основу оперативних информација, претресом пронашли и одузели опојну дрогу кокаин. Том приликом слободе је лишено једно лице због постојања основане сумње да је починило кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављење у промет опојних дрога.

Наиме, службеници Одсјека су, 24.08.2018. године, у координацији са Вишим државним тужилаштвом у Подгорици, сходно претходно прибављеној наредби судије за истрагу Вишег суда у Подгорици, извршили претрес стана и других просторија које користи М.А. (32) из Подгорице. Том приликом полицијски службеници су пронашли и одузели пет пвц паковања са садржајем прашкасте материје бијеле боје за коју се сумња да је опојна дрога кокаин. Даљим претресом пронађени су и одузети мобилни телефон и двије СИМ картице.

Криминалистичка обрада упућује на сумњу да се М.А. бавио набавком и стављањем у промет опојне дроге кокаин. Он је, како се сумња, опојну дрогу набављао од за сада непознатог лица, коју је потом препакивао у мања пвц паковања са намјером даљег стављања у тзв. улични промет на подручју Подгорице.

Пронађена опојна дрога биће упућена у Форензички центар ради вјештачења.

О догађају је обавијештен државни тужилац у ВДТ у Подгорици који је наложио да се М.А. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?