Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Интерпол: Реализована екстрадиција лица из Црне Горе у Босну и Херцеговину; у Подгорици лишено слободе лице које се потражују по потјерници НЦБ Интерпол Москва

Објављено: 28.08.2018. 20:51 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – НЦБ Интерпол Подгорица су реализовали екстрадицију лица из Црне Горе у Босну и Херцеговину које се потраживало по потјерници расписаној од стране НЦБ Интерпол Сарајево. Такође, на Граничном прелазу Аеродром Подгорица слободе је лишено лице које је покушало да уђе на нашу територију преко граничног прелаза а које се потражује по потјерници расписаној од стране НЦБ Интерпол Москва.

Наиме, службенци НЦБ Интерпол Подгорица су, 24.08.2018. године реализоивали екстрадицију из Црне Горе у Босну и Херцеговину Ш.К. (64) из Тутина, који се потраживао по потјерници расписаној од стране НЦБ Интерпол Сарајево ради обезбјеђења његовог присуства у кривичном поступку који се води против тог лица, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело превара у привредном пословању. Ш.К. је претходно лишен слободе на нашој територији по потјерници НЦБ Интерпол Сарајево, након чега је приведен надлежном судији за истрагу који му је одредио екстрадицони притвор у којем се налазио до екстрадиције односно наведеног датума.

Надаље, 21.08.2018. године, црногорска полиција је на Граничном прелазу Аеродром Подгорица, приликом покушаја уласка у нашу државу, лишила слободе М.К. (27) из Руске Федерације, који се потражује на основу потјернице расписане од стране НЦБ Интерпол Москва, ради обезбјеђења његовог присуства у кривичном поступку који се води против њега због постојања основане сумње да је починио кривично дјело изнуда. Он је ово кривично дјело, како се сумња, починио на начин што је, 21.04.2017. године у Москви, са својим саучесником изнудио имовину и новац у износу од 30 милиона рубаља од оштећеног, уз претходне пријетње и употребу силе. За М.К. је судија за истрагу Вишег суда у Подгорици одредио екстрадициони притвор. Слиједи комуникација надлежних органа двије државе ради екстрадиције овог лица Руској Федерацији.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?