Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Друштвено одговорни инвеститори, НВО, Министарство рада и социјалног старања, као и Дневни центри омогућили љетовање дјеци са сметњама и тешкоћама у развоју и њиховим породицама

Објављено: 29.08.2018. 16:18 Аутор: мрсс

mrss

У јуну ове године почела је, по много чему, јединствена акција која је у фокусу имала дјецу са сметњама и тешкоћама у развоју.

У периоду од три мјесеца 15 породица у стању социјалне потребе, а са дјецом са сметњама и тешкоћама у развоју, боравило је у модерно опремљеним апартманским комплексима у Бечићима и Пржну.

Иницијатори акције Ивана Ђуровић, извршна директорица ЛЕЕА доо и Дарко Ивановић, генерални секретар Грађанске алијансе спровели су иницијативу уз помоћ директора Директората за социјално старање и дјечју заштиту Горана Кушевије и директора десет дневних центара широм Црне Горе.

Инвеститори које представља Ђуровић су омогућили смјештај у шпицу сезоне, министарство једнократну новчану помоћ, а Хард дисцоунт Лаковић храну за све вријеме боравка дјеце са родитељима у модерним комплексима.

Јединствен модалитет сарадње приватног сектора, НВО и државних институција спроведен је у до сада невиђеној размјери у Црној Гори и показао је да координисани напори НВО и друштвено одговорних компанија које брину за заједницу и појединце могу довести до додатног ангажовања и разумијевања државних органа, те је тако дјеци са сметњама и тешкоћама у развоју и њиховим породицама омогућено да у пуном луксузу, без икаквог финансијског учешћа, одмор искористе на црногорском приморју уз све погодности које комплекси пружају.

Министарство рада и социјалног старања са поносом истиче ентузијазам свих актера, несебичну енергију коју су уложили Ђуровић, Ивановић и представници ХД Лаковић, уз наду да це ова акција постати традиционална за шта већ постоје најаве.

На крају, на то нас обавезују радост и захвалност коју су испољили малишани и њихове породице и представљају довољан залог и путоказ у којем правцу треба усмјерити фокус и енергију и наредне сезоне, са истим партнерима.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?