Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бар: Спријечена ликвидација; експлозивна направа успјешно деактивирана

Објављено: 30.08.2018. 00:00 Аутор: УП
Поводом навода који су већ објављени у медијима да је центар Бара блокиран због експлозивне направе које је испала из возила, обавјештавамо вас сљедеће:

Полиција је спријечила још једну планирану ликвидацију употребом импровизоване експозивне направе. Обезбјеђењем лица мјеста и евакуацијом грађана у том дијелу насеља у Бару превентивно се дјеловало на могуће тешке посљедице. Грађани су удаљени на безбједну дистанцу и професионални полицијски тим је успјешно деактивирао ову експлозивну направу. У току је рад на расвјетљавању свих околности овог догађаја.

Наиме, службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Бар су данас око 14,50 часова обавијештени да се на коловозној траци на главној барској саобраћајници у булевару налази црна пластична кеса из које вире жице те да се сумња да је ријеч о експлозивној направи.

Службеници ЦБ Бар су одмах по обавјештењу изашли на лице мјеста и обезбиједили га. Извршена је евакуација грађана у близини лица мјеста. Саобраћај је усмјерен на друге алтернативне правце. Позвана је Група за антитерористичке прегледе - Тим за противдиверзиону заштиту ради безбједног изузимања наведеног предмета. О свему је обавијештен надлежни тужилац.

Група за антитерористичке прегледе је стигла на лице мјеста и утврдила да се ради о импровизованој експлозивној направи коју су потом службеници ове Групе деактивирали и безбједно изузели.

Ова експлозивна направа је садржала око пола килогама експлозива а била је намијењена за извршење тешког кривичног дјела постављањем уз помоћ магнета уз активирање на даљину.

На лицу мјеста је извршен увиђај. Изузети трагови биће упућени у Форензички центар ради вјештачења.

Криминалистичка обрада овог предмета је у току, а усмјерена је на расвјетљавање свих околности догађаја међу којима је свакако идентификовање лица која су израдила и посједовала импровизовану експлозивну направу у намјери да је употријебе, као и лица на чију штету је планирано извршење тешког кривичног дјела активирањем ове експлозивне направе.

Осим овог слућаја, полиција је од почетка ове године превентивним активностима спријечила 20 ликвидација. Од 12 убиства која су почињена од почетка 2018. године до сада је расвијетљено осам, док је од 22 убиства у покушају у истом периоду до сада расвијетљено 18.

Борба против организованог криминала ће у наредном периоду бити још јача и интензивнија.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?