Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Састанак радиолога и онколога Југоисточне Европе у организацији Клиничког центра 7. и 8. септембра у Подгорици

Објављено: 30.08.2018. 15:37 Аутор: Министарство науке
Састанак Мреже Југоисточне Европе за радиологију и онкологију, који организује Клинички центар Црне Горе, у сарадњи са Министарством науке, биће одржан 7 и 8. септембра 2018. године, у хотелу Верде Цомплеx (Доња Горица), у Подгорици. Тема састанка, на којем ће учествовати директори онколошких центара из земаља Региона, биће формирање мреже радиолога и онколога, што представља и једну од фаза у даљем развоју пројекта Међународног института за одрживе технологије на простору Југоисточне Европе.

У уводном излагању конференције присутнима ће се обратити министар здравља др Кенан Храповић, директор Клиничког Центра др Јевто Ераковић, који ће говорити о пројекту Телемедицине и министарка науке др Сања Дамјановић, чија је тема управо пројекат СЕЕИИСТ.

Клиничка мрежа ће радиолозима и онколозима широм Региона омогућити да се међусобно повежу, остваре контакте са колегама у Институту, као и другим реномираним европским центрима и болницама, а што ће условити нове протоколе и компаративна клиничка испитивања. Клиничка мрежа треба да олакша консултације љекара и рад онколошких конзилијума.

Формирање клиничке мреже је нарочито значајно у контексту успостављања Међународног института, односно Хадронске канцер терапије са истраживањима из Биомедицине и сам концепт „Мрежа Западног Балкана за радиологију и онкологију“ недавно је кандидован у оквиру Вишекорисничке МБ ИПА 2019.

ОВДЈЕ можете преузети агенду догађаја и погледати комплетну листу учесника.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?