Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Постављена сигнализација на панорамском путу „Дурмиторски прстен“

Објављено: 30.08.2018. 21:24 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
Ministarstvo održivog razvoja i turizmaMinistarstvo održivog razvoja i turizma
Ministarstvo održivog razvoja i turizma

У оквиру пројекта „Развој панорамских путева“, завршено је постављање сигнализације поред пута на панорамској рути „Дурмиторски прстен“. Ова атрактивна панорамска рута дуга је око 80 км а одликују је спектакуларни погледи на врхове Дурмитора, канјоне, језера и долине. С обзиром на константан раст туриста на сјеверу Црне Горе, развој панорамске руте ће допринијети атрактивности овог подручја, уз побољшање искуства туриста. Планиран је и наставак развоја ове руте и то израдом промотивних мапа и аудио водича на црногорском, њемачком и енглеском језику. Такође, предвиђено је расписивање тендера за уређење 16 локација дуж руте, а радови ће се обавити на прољеће наредне године.

Циљ пројекта „Развој панорамских путева“ је повезивање туристичке понуде југа и сјевера Црне Горе, како би се промовисале области изузетног туристичког потенцијала и природних љепота. Развој панорамских рута подразумијева и уређење видиковаца и одморишта, повезивање са постојећим рутама вина, сира и меда, као и развој туризма заснованог на природи и култури. До сада је у Црној Гори уређен панорамски пут „Круг око Корита“, односно пут кроз Кучке планине, на коме су постављене сигнализација, видиковци са клупама за одмор и пјешачка стаза, а урађене су и промотивне мапе на седам језика и аудио водич на три језика. Аудио водич за „Круг око Корита“ доступан је на Андроид и иОС апликацији изи.ТРАВЕЛ, док су детаљније информације доступне на линку: хттпс://www.монтенегро.травел/инфо/рута-4-круг-око-корита.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?