Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Никшић: Разбојништво расвијетљено у кратком року; осумњичени лишен слободе

Објављено: 30.08.2018. 21:38 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Никшић су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, у кратком року расвијетлили кривично дјело разбојништво и том приликом идентификовали, лоцирали и лишили слободе лице осумњичено да је починилло наведено кривично дјело.

Наиме, службеници ЦБ Никшић су, 28.08.2018. године, лишили слободе Б.Ј. (25) због постојања основане сумње да је починио кривично дјело разбојништво на штету запослене у спортској кладионици „Премиер“ у улици Баја Пивљанина у Никшићу. Он је, како се сумња, 22.08.2018. године око 20,45 часова, маскиран ушао у кладионицу и уз пријетњу ножем од оштећене отуђио новац у износу од око 1.000 еура пазара, након чега се дао у бјекство. Криминалистичка обрада упућује на сумњу да је осумњичени приликом извршења кривичног дјела користио силу и пријетњу и употребом ножа нанио лаке тјелесне повреде у виду посјекотина В.В. и Т.М, који су се налазили у просторијама кладионице, а који су покушали да спријече извршење кривичног дјела.

Наиме, полицијски службеници ЦБ Никшић су након добијеног обавјештења да је извршено кривично дјело од стране непознатог лица успоставили блокаду на подручју града и предузели оперативно – тактичке мјере и радње у циљу расвјетљавања кривичног дјела и идентификације извршиоца. Оперативним радом полицијски службеници ЦБ Никшић су у кратком року, истог дана, идентификовали извршиоца и у сарадњи са државним тужиоцем у Основном државном тужилаштву обезбиједили доказе који упућују на сумњу да је Б.Ј. почино наведено кривично дјело. Полицијски службеници су на више локација потраживали осумњичено лице који се скривало након извршења кривичног дјела.

Службеници никшићке полиције су, 28.08.2018. године, на основу оперативних сазнања лоцирали и лишили слободе Б.Ј. због сумње да је починио кривично дјело разбојништво. Приликом лишења слободе Б.Ј. се налазио у друштву лица К.М и Б.М. Приликом прегледа осумњиченог пронађен је и одузет метални бокс а од К.М. нож на преклапање.

Након лишења слободе Б.Ј. је уз кривичну пријаву спроведен државном тужиоцу у ОДТ у Никшићу који је након саслушања осумњиченог за њега донио рјешење о задржавању до привода судији за истрагу Основног суда у Никшићу.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?