Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић у Македонији: Црна Гора снажно и искрено подржава чланство Македоније у НАТО

Објављено: 01.09.2018. 00:00 Аутор: мод
Министар одбране, мр Предраг Бошковић и начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Драгутин Дакић присуствовали су данас на Криволаку у Македонији Дану високих званица који је организован поводом завршног дана вјежбе артиљеријског бојевог гађања на том полигону.

Бошковић је претходно са министарком одбране Републике Македоније, Радмилом Шекеринском Јанковском, обишао Центар за обуку пилота у Скопљу, након чега су двоје колега дали изјаву за медије. Бошковић је нагласио да су међу државама у свијету ријетки тако добри и садржајни односи као што су између Црне Горе и Републике Македоније. „Искрено и добронамјерно подржавамо напоре Македоније у њеним евроатлантским интеграцијама“, казао је црногорски министар одбране. 

Он је истакао да је Црна Гора велики заговорник чланства Македоније у НАТО, те да наша земља константно истиче став да су евроатлантске интеграције од кључног значаја за стабилност и просперитет цијелог региона.

Припадници Чете за ватрену подршку из састава Пјешадијског батаљона Војске Црне Горе, њих 47, са 16 припадника Армије Македоније, од 26. августа до 1. септембра реализовали су вјежбу “Извршење бојевог гађања хаубицама 122 мм Д -30Ј”. 
  
Учешће на овој активности је од великог значаја за развијање способности рода артиљерије, посебно имајући у виду да је чланство Црне Горе у НАТО наметнуло нове обавезе на пољу модернизације, опремања и оспособљавања Војске. Реализација ове активности је дио квалитетне одбрамбене билатералне сарадње Црне Горе и Републике Македоније. 

Бошковић у Македонији борави на позив министарке одбране Републике Македоније, Радмиле Шекеринске Јанковске.




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?