Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Дрљевић и Кемп: Подршка проширењу ЕУ упркос Брегзиту

Објављено: 03.09.2018. 20:19 Аутор: КЕИ
Велика Британија подржава проширење Европске уније, упркос опредјелјенју те земље да напусти ЕУ, јер ће пријем нових чланица повољно утицати, како на државе које приступају, тако и на Унију, оцијењено је на састанку главног преговарача, Александра Дрљевића, са британском амбасадорком у Подгорици, Елисон Кемп.

Главни преговарач је упознао амбасадорку Кемп са динамиком у преговорима са ЕУ, нагласивши да је информисање грађана и дијалог са њима на ову тему важан сегмент у овој фази процеса европске интеграције Црне Горе.

Дрљевић је, подсјетивши да је владавина права у фокусу преговора, истакао да ће предстојећи састанак Пододбора за правду, слободу и безбједност бити прилика за сумирање остварених резултата, посебно у дијелу борбе против корупције и организованог криминала.

„Осим постизања резултата у владавини права, настављамо са испуњавањем обавеза и у осталим областима, па ћемо тако у наредном периоду појачати активности усмјерене на отварање 27. поглавља. И даље ћемо бити отворени за партнерство са свима који могу да допринесу да што квалитетније и ефикасније испунимо обавезе и припремимо се за чланство у ЕУ“, истакао је главни преговарач.

Амбасадорка Кемп је изразила интересовање за напредак у владавини права, нарочито у области слободе медија. У том контексту је пренијела спремност Велике Британије да настави са пружањем експертске подршке у специфичним областима у оквиру поглавља 23 и 24.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕУ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕУ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?