Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Наставак подршке откупу јагњади, као израз бриге према пензионерима и фармерима

Објављено: 05.09.2018. 17:15 Аутор: МПРР
MPRR  MPRR
Министарство пољопривреде и руралног развоја, Министарство рада и социјалног старања и Фонд ПИО предложиће Влади да и ове године подржи организован откуп јагњади, као израз бриге према потребама пензионера да под повољним условима обезбиједе квалитетан производ, а, истовремено, помогне фармерима у рјешавању тржишних вишкова у својој производњи.

У циљу припреме информације која ће се разматрати на наредној сједници Владе, данас је одржан састанак потпредсједника Владе и министра пољопривреде и руралног развоја мр Милутина Симовића, са представницима институција, организација и привредника, који су и  претходних година учествовали у овој акцији. 

Састанку који је иницирао Савез пензионера Црне Горе на бази исказаног интересовања својих чланова, присуствовали су: министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић, предсједник Одбора директора  ИРФ-а Зоран Вукчевић, директор Фонда ПИО Душко Перовић, предсједник Савеза пензионера Бранко Вешовић и власници месних индустрија Горановић, Месопромет и Градина. 

Присутни су изразили задовољство због наставка пројекта који, како су оцијенили, одражава континуирано партнерство институција и разумијевање према потребама црногорских пензионера и фармера. 

Исказана је спремност свих субјеката да акцију откупа тржишних вишкова јагњади и ове године реализују на ефикасан начин, уз очекивање да ће заједничка и партнерска акција имати очекиване позитивне социо – економске ефекте.

Такође, закључено је да са организованим откупом јагњади треба почети што прије.


ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?