Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јубиларни 25. Фестивал информатичких достигнућа – Инфофест 2018

Објављено: 05.09.2018. 18:00 Аутор: МЈУ

Јубиларни 25. Фестивал информатичких достигнућа – Инфофест 2018 одржаће се у периоду од 30. септембра до 6. октобра у Будви.

Скуп који има званични статус „манифестација од државног значаја“, заједнички организују Министарство јавне управе Црне Горе и консултантска компанија Бизнис Линк.

Овогодишњи Фестивал ће окупити више од хиљаду представника ИЦТ сектора, државних органа, финансијских институција, телекомуникационог и енергетског сектора, индустрије, јавних предузећа и других значајних привредних субјеката, као и реномирани експерти и независни ИЦТ ауторитети.

У програму ће учествовати свјетски технолошки лидери (Орацле, Microsoft, Фујитсу, САП, ХПЕ, Сyмантец ...), водеће ИЦТ компаније из региона (Сага, ТелеГроуп, Ланацо, СБС, С&Т, Чиком, СБС ...), затим Црногорски Телеком као водећи телекомуникациони оператер, Пошта Црне Горе, ЕПЦГ...

Министарство јавне управе носилац је три Инфофест панела од којих се први односи на ИСА² активности подизања интероперабилности еСервиса, други је „Оне-стоп-схоп у Црној Гори – потреба и могућност“ и трећи Технологија, приватност и политике приватности за дигиталну економију – од локалног, до глобалног“.

Експертска предавања по позиву организатора на Инфофесту 2018 односе се на будућност вјештачке интелигенције (Дејан Цветковић, ЦТО, Microsoft) и на „зелени“ дата центар (Јорн Сцаане, ЦЕО, Лафдал мине). Пошта Црне Горе је носилац савјетовања „Дигитална територија поште“, а група црногорских унивезитета ће презентовати Ерасмус+ пројекат унапређења студијских пројеката у здравству. Привредна комора Црне Горе ће организовати заједничко представљање девет црногорских ИЦТ компанија, а, заједно са Асоцијацијом менаџера Црне Горе, и панел „Дигитална економија: сад или одмах?“.

Одржаће се и трибина на тему „Будућност примјене Блоцкцхаин-технологије“ У програму Фестивала је и традиционална регионална Научно-стручна конференција „ИЦТ Пулсе“, у оквиру које се презентирају најбољи ауторски радови, одабрани по јавном позиву организатора. Панел који организује Регионална школа јавне управе (РеСПА) бавиће се будућношћу јавних сервиса у земљама Западног Балкана. У оквиру Инфофеста биће одржано савјетовање о улози информатике у савременом спорту чији је носилац Црногорски олимпијски комитет.

Посебан интернационални програмски значај за овогодишњи Инфофест имаће 16. Међународна конференција „Развој регулаторног оквира за дигиталну будућност“ коју организује Агенција за електронске комуникације (ЕКИП) и Међународна унија за телекомуникације (ИТУ).

У оквиру „Инфофест изложбе“ у слободним просторима хотела „Авала“, пунктове ће имати 14 компанија.

У складу са својом едукативном мисијом, Организатор је обезбиједио да 100 студената бесплатно учествује на Инфофесту 2018.

По традицији, и овај Инфофест ће имати квалитетан пратећи, анимативни програм који ће допринијети релаксантној пословној атмосфери и угодном боравку учесника Фестивала из цијеле Европе.

Програмски одбор Фестивала пратиће све садржаје и, посљедње фестивалске вечери, најуспјешнијим учесницима, додијелити награде и признања.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?