Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Отворен Програм образовања за стицање кључних вјештина за управљање људским ресурсима

Објављено: 05.09.2018. 19:42 Аутор: МЈУ

gov.me  gov.me

Програм образовања за стицање кључних вјештина за управљање људским ресурсима отворен је данас.У уводном дијелу говорили су Сузана Прибиловић, министарка јавне управе, Светлана Вуковић, директорица Управе за кадрове, Пламена Халацева, шефица Сектора за политику, европске интеграције и трговину у Делегацији ЕУ у ЦГ, Алисон Кемп, амбасадорка Велике Британије у Црној Гори, Рефик Бојаџић, генерални секретар Заједнице општина Црне Горе и Паул МцЦаллион, консултант, НИЦО.

„Програм образовања за стицање кључних вјештина за управљање људским ресурсима. Посебно започињемо у тренутку када је Влада Црне Горе у потпуности посвећена реформи јавне управе и стварању модерне, сервисно орјентисане управе која ће допринијети укупном друштвеном развоју заснованом на знању. А циљ нам је јасан - створити све претпоставке за квалитетан живот наших грађана. Црна Гора као земља кандидат за чланство у Европској унији и земља лимитирана величином териоторије и популацијом као кључни ресурс развоја види у знању. У образовању је и кључ свих наших реформских процеса и јасно исказујемо своје опредјељење да примијенимо различите европске вриједности и стандарде, што потврђује и данашње наше окупљање“, истакла је министарка Прибиловић.

Она је напоменула да Програмом образовања за стицање кључних вјештина из области управљања људским ресурсима, уводимо стандарде савремених друштава из области управљања људским ресурсима.

„Свјесни смо да запослени, њихов развој, мотивација и задовољство послом представљају основно оруђе једне организације, а управљање људским ресурсима главна је преокупација савремених менаџера. Од суштинског је значаја да научимо како да управљамо људским ресурсима, а то значи да научимо како да придобијемо, запослимо, развијемо, наградимо, мотивишемо, па и задржимо праве људе који ће постићи постављене циљеве. Управљање људским ресурсима један је од изазова с којим се јавна управа Црне Горе посљедњих година суочава и препознато као дио Стратегије реформе јавне управе 2016-2010. А наш циљ који смо поставили је да, реализујући овај програм добијемо прве квалификоване менаџере за људске ресурсе у Црној Гори. Зато данас нема дилеме - Црна Гора се мора сврстати у ред земаља које свој просперитет темеље на знању“, казала је Прибиловић.

Програм образовања за стицање кључних вјештина за управљање људским ресурсима је стицање, односно унапређење знања и вјештина из области управљања људским ресурсима и примјењивање у даљем раду и намјењен је државним и локалним службеницима.

 

 Видео- Излагање амбасадорке Велике Британије у ЦГ Алисон Кемп-Програм образовања за стицање кључних вјештина за управљање људским ресурсима

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?