Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У ЦГ у понедјељак стижу два нова вишенамјенска хеликоптера Белл 412 ЕПИ

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
       
У Црну Гору у понедјељак, 10. септембра 2018. стижу два нова вишенамјенска хеликоптера Белл 412 ЕПИ намијењена Ваздухопловству Војске Црне Горе.

Свечаности која ће тим поводом бити организована на војном дијелу Аеродрома у Голубовцима присуствоваће предсједник Владе Душко Марковић, министар обране Предраг Бошковић, представници компаније Белл и друге званице.

Овим се, у потпуности по плану, окончава захтјеван процес набавке три хеликоптера који ће својим изузетним перформансама, значајно унаприједити капацитете не само Ваздухопловства, већ и комплетног одбрамбеног система Црне Горе.

Уговор о куповини три хеликоптера, вриједан око 30 милиона еура, потписан је 30. јануара 2018. године, а први хеликоптер испоручен је 13. априла 2018. године.

Вишенамјенски двомоторни четворокраки хеликоптери типа Белл 412 ЕП/ЕПИ намијењени су за превоз путника, транспорт повријеђених и болесних особа, трагање и спасавање, пренос терета, гашење пожара и за надзор границе. Капацитет испоручене верзије је 13 мјеста.

Хеликоптери у Црну Гору долијећу из Прага гдје су у Белловом центру за Европу склопљени након што су из САД испоручени и дјеловима. Новим летилицама управљаће на путу до Црне Горе командант Ваздухопловства Војске Црне Горе, потпуковник Ненад Павловић и мајор Дарко Павловић.
         
        
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?