Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Генерални директор Директората за међународну правосудну сарадњу и пројекте Никола Б. Шарановић говорио на отварању семинара "Савремене истражне технике и међународна правосудна сарадња”

Објављено: 11.09.2018. 18:32 Аутор: Љ.Ј.

Генерални директор Директората за међународну правосудну сарадњу и пројекте Никола Б. Шарановић говорио је на отварању дводневног семинара “Савремене истражне технике и међународна правосудна сарадња”, који се одржава у Будви, у организацији Центра за обуку у судству и тужилаштву и Амбасаде САД у Црној Гори.  На отварању су говорили и предсједница Управног одбора Центра за обуку у судству и тужилаштву Сенка Даниловић и правни савјетник у Амбасади САД Ерик Ларсон.

Истакавши да је правосудна сарадња један од услова успјешне борбе против криминала, Шарановић је подсјетио да је њено унапрједјење посебно постављен циљ у стратешким документима за реформу правосуђа и система владавине права у Црној Гори, од Стратегије реформе правосуђа до Акционог плана за поглавље 24 “Правда, слобода и безбједност”.

 Он је нагласио да је због тога свака активност која је усмјерена на јачање капацитета црногорских институција у овој области добродошла, посебно ако је ријец о континуитету квалитетних обука које се спроводе у сарадњи Центра за обуку у судству и тужиласштву и Амбасаде Сједињених Америчких Држава.

Шарановић је учесницима семинара представио рјешења из Предлога закона о правосудној сарадњи у кривичним стварима са државама чланицама ЕУ, којима се у наш правни систем преноси Европски истразни налог, као један од најмоћнијих инструмената правосудне сарадње на нивоу ЕУ, истакавши да овај семинар представља добру припрему његових полазника за обуку о овом инструменту.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?