Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Савјет за приватизацију и капиталне пројекте наложио наставак преговора о дугорочном закупу туристичког комплекса „Медитеран“ Жабљак

Савјет за приватизацију и капиталне пројекте је, на данас одржаној 13. сједници којом је предсједавао предсједник Савјета, премијер Душко Марковић, размотрио Извјештај о резултатима преговора по основу међународног јавног тендера за издавање у дугорочни закуп војно-туристичког комплекса „Медитеран” Жабљак и наложио Тендерској комисији да настави преговоре.

Тендер за туристичку валоризацију локалитета бивше војно-тустичког комплекса „Медитеран”, Жабљак расписан је 5. децембра 2013. године, али су рокови за подношење понуда више пута продужавани усљед недостатка значајног интересовања инвеститора.

На јавни позив објављен 13. септембра 2017. године јавио се конзорцијум који чине „ЦГ СКИ доо“ Жабљак и „Балтиц Интернатионал Традинга“ из Талина, Естонија са понудом закупа на 30 година и изградњом хотелског ризорта категодине пет звјездица при чему је вриједност укупне инвестиције 5,4 милиона еура.

Савјет је размотрио Захтјев друштва ХГ „Будванска ривијера АД - Будва за давање сагласности на Анекс бр. 2. Уговора о заједничком улагању (заједничком грађењу) закљученим са компанијом „Еуромиx траде“ д.о.о – Будва, који је доставило Министарство одрживог развоја и туризма.

Дата је сагласност на Анекс којим се допуњују одредбе Уговора везане за завршетак радова на објекту „А“ Хотелског комплекса „Црyстал Ривиера“ тако што је рок за завршетак радова помјерен на 25. децембар 2018. године.

На сједници је размотрен Извјештај о резултатима преговора за избор правног и финансијског савјетника Тендерске комисије за валоризацију туристичких локалитета по критеријумима из позивног писма за избор правног и финансијског савјетника, са Одлуком о избору правног и финансијског савјетника Тендерске комисије и Предлогом уговора о пружању услуга правног и финансијског савјетника Тендерске комисије.

Савјет је прихватио Уговор о пружању услуга правног и финансијског савјетника Тендерске комисије и овластио предсједника Тендерске комисије за валоризаију туристичких локалитета Павла Радуловића да у име Савјета потпише са компанијом „Делоитте доо“, Београд, Република Србија, Уговор о пружању услуга правног и финансијског савјетника Тендерске комисије за валоризаију туристичких локалитета са компанијом.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ    
       
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?