Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана друга сједница Оперативног тима Партнерства за отворену управу

Објављено: 12.09.2018. 19:40 Аутор: МЈУ

Министарка јавне управе, Сузана Прибиловић, предсједавала је другом сједницом Оперативног тима Партнерства за отворену управу (ОГП), на којој је разматрана радна верзија нацрта Акционог плана по релевантним областима.

На састанку су договорене и активности у циљу иновирања предлога активности, те укључивања јавности кроз јавне расправе и додатне консултације.

Акциони план садржаи мјере и активности у области пружања јавних услуга, учешће јавности, фискална транспарентност, интегритет јавне управе, приступ информацијама, отворени подаци и др. Црна Гора до краја године треба да изради акциони план који је најважнија компонента учешћа једне државе у иницијативи ОГП.

Оперативну и водећу улогу у изради Акционог плана има нови Оперативни тим који чине представници Владе на нивоу високоруководног кадра и савјетника предсједника Владе и потпредсједника Владе, као и пет представника НВО сектора, док представници УНДП у Црној Гори пружају експертску подршку изради Националног акционог плана Партнерства за отворену управу.

Партнерство за отворену управу (ОГП) је добровољна међународна иницијатива, покренута 2011. године, која промовише мултилатералну сарадњу, подржава и помаже развој отворености, транспарентности и одговорности управе кроз отворену сарадњу представника државне управе, првенствено са цивилним друштвом, али и другим сегментима друштва с циљем промоције и повећања транспарентности, борбе против корупције и активног укључивања и оснаживања учешћа грађана и цивилног сектора у креирање јавних политика. Црна Гора се ОГП-у прикључила 13. фебруара 2012. године, и као земља учесница потписала декларацију о отвореној Влади.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?