Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Симовић у наставку посјете Никшићу обишао породичне фирме у Виру, Озринићима и Бањанима: Предузетници, Влада и локална управа заједно до нових развојних искорака

Објављено: 18.09.2018. 13:53 Аутор: МПРР

MPRRMPRR 

У наставку данашње цјелодневне посјете Никшићу, потпредсјендик Владе и министар пољопривреде мр Милутин Симовић обишао је и погон за прераду и сушење воћа “Монтеномакс” на Виру, погон за прераду дрењина “Топ цонструцтионс цомпанy” у Озринићима и кланицу и погон за прераду меса “Минико” на Велимљу, и том приликом потврдио оптимизам заснован на квалитету реализованих инвестиција, новој палети домаћих производа и исказаним новим развојним амбицијама.

“Такав приступ предузетника, уз даљи наставак издашне Владине подршке и расположивих ЕУ фондова, најбоља су гаранција даљег развоја”, оцијенио је Симовић који је у првом дијелу дана обишао још пет предузећа и компанија које су успјешно реализовале инвестиције подржане са бесповратним средствима кроз ИПАРД програм – Месну индустрију Горановић, предузеће за прераду меса ИНМЕС МАРК, мљекаре “Срна” и “Ника”, и Сирару Миљанић гдје је одржао конференцију за новинаре.

Симовић је на крају посјете истакао да су породични прерађивачки погони у Виру, Озринићима и Бањанима добар  примјер развоја предузетничких иницијатива на бази валоризације природних потенцијала, а које доприносе запошљавању локалног становништва и представљају замајац развоја локалних економија и унапређења квалитета живота становника ових подручја.

Осим на предузетничком духу он је честитао предузетницима на виталности коју показују у тржишној утакмици са оштром конкуренцијом на црногорском малом отвореном тржишту. Њихови производи су дио наше све шире, све садржајније, све препознатљивије, све конкурентније палете домаћих производа, који с правом изазивају све већу пажњу потрошача – и домаћих и све бројнијих туриста, који у овим производима вреднују квалитет, свјежину и географску одредницу поријекла“, казао је Симовић.

Поштујући, чувајући и унапређујући отвореност нашег тржишта морамо чувати, сачувати и унаприједити наше произвођаче, чувајући радна мјеста, чувајући интересе хиљада фармера који остварују приходе у сарадњи са њима“, казао је Симовић.

MPRRMPRR 

MPRRMPRR 

MPRRMPRR 


ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?