Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава за медије одржавања 34. сједнице Националног савјета за одрживи развој, климатске промјене и интегрално управљање обалним подручјем

Објављено: 20.09.2018. 21:16 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић, ће сјутра у својству предсједника Националног савјета за одрживи развој, климатске промјене и интегрално управљање обалним подручјем, предсједавати 34. сједницом тог тијела.

Имајући у виду да се 20. септембра обиљежава дан када је Скупштина Црне Горе донијела Декларацију о проглашењу Црне Горе еколошком државом, као и да је та одлука представљала одраз намјере да се заштите идентитет и традиционалне вриједности црногорског друштва, Национални савјет ће у том контексту разматрати остварење Циљева одрживог развоја до 2030, кроз спровођење Националне стратегије одрживог развоја до 2030. године и испуњавање обавеза у оквиру процеса европске интеграције. Посебна пажња биће посвећена приоритетним питањима одрживог развоја Црне Горе у области природних ресурса.

Медијима ће бити обезбијеђени видео снимак и фотографије с почетка сједнице, након које ће бити објављено саопштење за јавност.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?