Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava za medije održavanja 34. sjednice Nacionalnog savjeta za održivi razvoj, klimatske promjene i integralno upravljanje obalnim područjem

Objavljeno: 20.09.2018. 21:16 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, će sjutra u svojstvu predsjednika Nacionalnog savjeta za održivi razvoj, klimatske promjene i integralno upravljanje obalnim područjem, predsjedavati 34. sjednicom tog tijela.

Imajući u vidu da se 20. septembra obilježava dan kada je Skupština Crne Gore donijela Deklaraciju o proglašenju Crne Gore ekološkom državom, kao i da je ta odluka predstavljala odraz namjere da se zaštite identitet i tradicionalne vrijednosti crnogorskog društva, Nacionalni savjet će u tom kontekstu razmatrati ostvarenje Ciljeva održivog razvoja do 2030, kroz sprovođenje Nacionalne strategije održivog razvoja do 2030. godine i ispunjavanje obaveza u okviru procesa evropske integracije. Posebna pažnja biće posvećena prioritetnim pitanjima održivog razvoja Crne Gore u oblasti prirodnih resursa.

Medijima će biti obezbijeđeni video snimak i fotografije s početka sjednice, nakon koje će biti objavljeno saopštenje za javnost.

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?