Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Позив грађанима да дају предлоге за отворену јавну управу

Објављено: 21.09.2018. 20:42 Аутор: МЈУ

Министарство јавне управе започело је активности у циљу израде Националног Акционог плана за спровођење иницијативе Партнерство за отворену управу у Црној Гори (ОГП) за период 2018-2020. У току је јавна расправа о овом документу која траје до 4. октобра 2018. године. Сви заинтересовани грађани који имају идеју, предлог како унаприједити транспарентност у јавној управи и квалитет јавних услуга, своје предлоге могу доставити попуњавањем упитника на портал еУправе на линку: хттпс://бит.лy/2НснХТп

Акциони план садржи мјере и активности у области пружања јавних услуга, учешћа јавности, фискалне транспарентности, интегритета јавне управе, приступа информацијама, отворених података и др. Црна Гора до краја године треба да изради Акциони план који је најважнија компонента учешћа једне државе у иницијативи ОГП.

Оперативну и водећу улогу у изради Акционог плана има нови Оперативни тим који чине представници Владе на нивоу високоруководног кадра и савјетника предсједника Владе и потпредсједника Владе, као и пет представника НВО сектора, док представници УНДП у Црној Гори пружају експертску подршку у изради Националног акционог плана Партнерства за отворену управу.

Партнерство за отворену управу (ОГП) је добровољна међународна иницијатива, покренута 2011. године, која промовише мултилатералну сарадњу, подржава и помаже развој отворености, транспарентности и одговорности управе кроз отворену сарадњу представника државне управе, првенствено са цивилним друштвом, али и другим сегментима друштва с циљем промоције и повећања транспарентности, борбе против корупције и активног укључивања и оснаживања учешћа грађана и цивилног сектора у креирање јавних политика. Црна Гора се ОГП-у прикључила 13. фебруара 2012. године и као земља учесница потписала декларацију о отвореној Влади.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?