Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Осми састанак Пододбора за правду, слободу и безбједност

Објављено: 24.09.2018. 15:34 Аутор: КЕИ
У Подгорици ће се у уторак и сриједу, 25. и 26. септембра одржати осми састанак Пододбора за правду, слободу и безбједност.

Састанак ће отворити главни преговарач Александар Дрљевић и шеф Јединице за Црну Гору у Генералном директорату ЕК за сусједску политику и преговоре о проширењу, Томас Хаглајтнер.

На састанку ће се говорити о реформи правосуђа и темељним правима, а разматраће се и напредак остварен у областима борбе против корупције и организованог криминала, борбе против трговине људима, превенције дроге, борбе против тероризма и анти-радикализације. Такође, предмет састанка ће бити и питања миграција и азила, као и управљање границом и визна политика.

У свим областима ће акцент бити на усклађивању националног законодавства и институционалног оквира са стандардима ЕУ, као и билансу остварених резултата, а све у контексту испуњења привремених мјерила задатих у поглављима 23 и 24.

Састанак ће се одржати у Старој згради Владе, с почетком у 14:30 сати.

Медији могу пратити уводна излагања.

Другог дана Пододбора, у сриједу, 26. септембра, одржаће се конференција за медије, на којој ће изјаве дати преговарачица за поглавља 23 и 24 Маријана Лаковић – Драшковић и шеф Јединице за Црну Гору у Генералном директорату ЕК за сусједску политику и преговоре о проширењу, Томас Хаглајтнер.

Пресс конференција ће се одржати у Старој згради Владе, с почетком у 14:00 сати.


СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕУ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕУ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?