Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ИНФОФЕСТ 2018: Панел на тему „ИСА² у Црној Гори: Интероперабилна рјешења за јавну администрацију“

Објављено: 24.09.2018. 18:04 Аутор: МЈУ

Министарство јавне управе у оквиру овогодишњег ИНФОФЕСТ-а организује панел (wорксхоп) на тему „ИСА² у Црној Гори: Интероперабилна рјешења за јавну администрацију“ у понедјељак, 1. октобра са почетком у 15:00 часова, у Стакленој сали хотела "Авала&Виллас", у Будви.

На панелу ће говорити Георгес Лобо, Европска комисија ДИГИТ Д.2, Моника Соwинска, Европска комисија ДИГИТ Д.2 , Мартина Барберо-Делоитте и Мицхалис Зервос – Трасyс.
Примјена информационих технологија, интероперабилност, електронска управа, отворени подаци представљају основе за унапређење рада јавне управе, даљу модернизацију и транспарентност њеног рада, као и повећање ефикасности и квалитета услуга које јавна управа пружа. Црна Гора је 29. маја ове године приступила ИСА² програму, који развија стандардизована интероперабилна рјешења и пружа непосредну подршку развоју интероперабилности и сервиса, за прекограничну примјену, чиме даје суштински допринос јединственом дигиталном тржишту. Учешћем у овом програму Црна Гора је добила могућност да заједно са земљама чланицама ЕУ користи постојећа рјешења, као и да да допринос реализацији нових.

У раду панела учествују експерти из Европске комисије који ће представити досадашње резултате овог програма и приближити могућности за коришћење .

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?