Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржан семинар о успјешном управљању пројектима у оквиру Јадранско-јонског транснационалног програма

Објављено: 25.09.2018. 17:43 Аутор: КЕИ
Имплементацијски семинар за кориснике бесповратних средстава Европске уније, у оквиру првог позива за достављање предлога пројеката Интеррег Јадранско-јонског транснационалног програма 2014-2020 (АДРИОН), одржава се у Бечићима у 24. и 25. септембра 2018.

Представници Канцеларије за европске интеграције и Директората за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи Министарства финансија су представили досадашње резултате на програмском нивоу, те корисницима приближили модалитете спровођења пројеката и извјештавања, правила о прихватљивости и поступак рефундације трошкова, ослобађање од ПДВ-а, издавање сертификата, провјере на лицу мјеста, поступак спровођења јавних набавки, и правила комуникације и постизања видљивости у оквиру акција које су финансиране од стране ЕУ.

KEI

На семинару учествују представници државних и локалних институција које спроводе пројекте у оквиру 3 приоритетне области програма – Иновативни регион, Одрживи регион и Повезани регион.

Кроз програм АДРИОН, у Црној Гори се тренутно спроводи 18 пројеката, кроз које наше организације и институције имају на располагању 1,6 милиона еура.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕУ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕУ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?