Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Обиљежавање Европског дана језика

Објављено: 25.09.2018. 18:25 Аутор: КЕИ
У организацији Канцеларије за европске интеграције, Министарства просвјете и Гимназије „Слободан Шкеровић“, у сриједу, 26. септембра, биће обиљежен Европски дан језика.

Догађај ће отворити главни преговарач Александар Дрљевић, шеф Делегације ЕУ у Црној Гори Аиво Орав, генерална директорица Директората за предшколско, основно и инклузивно образовање и васпитање у Министарству просвјете Аријана Николић - Вучинић и директорица Гимназије „Слободан Шкеровић“ Зоја Бојанић Лаловић.

Након поздравних говора, одржаће се интерактивне радионице на различитим језицима у којима ће учествовати амбасадори и ученици Гимназије „Слободан Шкеровић“. Планирано је да ученици и амбасадори разговарају о вриједностима ЕУ на различитим језицима, а да се подгорички гимназијалци потруде да науче амбасадоре фразама из њиховог матерњег језика. Амбасадори ће, на крају интерактивне радионице, показати шта су научили од црногорских ученика.

Догађај ће се организовати у Спортском и културном центру Универзитета Црне Горе, са почетком од 10:00 сати.

Овогодишње обиљежавање Европског дана језика у Црној Гори се реализује у оквиру пројекта “ЕУ4МЕ” који финансира Европска унија, а спроводи УНДП.

Позивамо представнике медија да испрате догађај.

***
Европски Дан језика се обиљежава од 2001. године на иницијативу Савјета Европе. У оквиру ове манифестације, широм Европе се организују разноврсни догађаји који обухватају: активности за и са дјецом, ТВ и радио програме, часове језика и конференције. Будући да је језичка разноликост алат за унапређење међукултурног разумијевања и кључни елемент богате културне баштине европског континента, Савјет Европе, из године у годину, на различите начине промовише вишејезичност у цијелој Европи.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕУ И ПРОЦЕСУ ПРИСТУПАЊА ЕУ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?