Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црна Гора на позив Европске комисије први пут у Европској недјељи спорта

Објављено: 24.09.2018. 13:53 Аутор: Министарство спорта
Подгорица, 22. септембар - Организацијом бројних спортских догађаја, на позив Европске комисије Црна Гора ове године, први пут учествује у Европској недјељи спорта (Еуропеан Wеек оф Спорт) која се од 23. до 30. септембра, обиљежава у више од тридесет држава Европе. 

Иницијатор те медјународне спортске манифестације је Европска комисија, а главни циљ њене иницијативе је подстицање учешћа у спорту и рекреацији и подизање свијести о значају спорта и здравих стилова живота на старом континенту, намијењених свима, без обзира на старост, физичку спремност или било коју другу карактеристику појединца.

Почетак Европске недјеље спорта у Црној Гори, обиљежиће 10. ПРВЕНСТВО ЦГ у атлетици за цицибанке и цицибане, које ће се сходно Националном календару АСЦГ, одржати у Бару у недјељу, 23. 09 2018. од 11х до 13х. Организатори, Атлетски савез Црне Горе и атлетски клуб ,,Морнар”, очекују око 150 учесника, медју којима су дјеца узраста 6-12 година. 

Такође под покровитељством Атлетског савеза ЦГ, Атлетски клуб ,,Сања” у суботу, 29. 09 2018. организоваће у Бару, атлетско такмичење АТЛЕТСКИ МИТИНИГ ,,ДЈЕЧИЈА АТЛЕТИКА” , на којем ће учествовати око стотину најмлађих такмичара, узраста до 10 година. Циљ тог такмичења, најавили су организатори, јесте анимирање дјеце да се баве спортом и популаризација атлетике. 

У оквиру Европске недјеље спорта, Шаховски клуб ,,7. Октобар” из Подгорице, 29. и 30. септембра 2018. организоваће у библиотеци Амерички корнер - КИЦ ,,Будо Томовић” дводневни шаховски догађај ,,ЕВРОПСКИ ПОТЕЗ”, посвећен црногроској шаховској младости. Дио је то програмских активности Дјечији шаховски викенди, којим организатори желе да афирмишу шаховску игру код најмлађе популације. Млади шахисткиње и шахисти до 16 година, моћи ће бесплатно да присуствују шаховској радионици на тему шаховских стратегија, тактика и завршница, уз асистенцију младих тренера, којима ће у практичном дијелу помагати најистакнутији млади црногорски шахисти. Спортски ужитак, најавили су, уљепшаће симултанкама и такмичењима у убрзаном и брзопотезном шаху. Сви учесници Европског потеза, биће похваљени, а најбољи награђени.

Позитивним примјером, допринос Европској недјељи спорта даће и Директорат за спорт, који ће у понедјељак, 24. 09 2018. на брду Горица, организовати симболичну трку ,,ФУН РУН 2018 м” (трчање, брзи ход или шетња), чији је назив ,,Покренимо се заједно”, у складу са духом цијеле манифестације. У трци ће учествовати службеници Министарства спорта са пријатељима и члановима њихових породица.

Мото Европске недјеље спорта (ЕWОС) је #БЕАЦТИВЕ.

МИНИСТАРСТВО СПОРТА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?