Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједнику Владе Душку Марковићу додијељена "Златна медаља" за допринос независности Црне Горе

Објављено: 28.09.2018. 15:44 Аутор: МКУ

Предсједнику Владе Црне Горе Душку Марковићу додијељена је "Златна медаља" у захвалност на доприносу обнови црногорске независности и снажењу и промоцији идентитета и културе Црне Горе и статуа "Ил волто делла поесиа". У одсуству Предсједника Марковића проф. др Јон Деаконеску, Предсједник Европског фонда и Интернационалне академије "Михаи Еминесцу", предао је признање министру културе Александру Богдановићу.

Министар Богдановић је овом приликом у Министарству културе разговарао са организаторима и учесницима Свјетског фестивала поезије “Еминеску – Његош” чије је прво издање отворено синоћ у Подгорици. Састанку су присуствовали савјетник предсједника Владе Салко Лубодер и академик Сретен Перовић.

Савјетник предсједника Владе Лубодер је пренио поздраве Предсједника Владе и захвалио овогодишњим учесницима који су „својом умјетношћу и поезијом оплеменили духовни простор Црне Горе.”

Министар Богдановић је истакао да је била велика част и задовољство говорити и учествовати у отварању првог издања овог важног фестивала. “Увјерени смо да ће прво издање својим квалитетом оправдати очекивања и да ће Фестивал посвећен двојици најзначајнијих пјесника наших земаља дати допринос промоцији поезије, и њеном приближавању читаоцима и широј публици” истакао је министар Богдановић.

Проф. др Деаконеску је захвалио на подршци коју су институције Црне Горе указале Фестивалу поезије „Еминеску – Његош“ и истакао увјерење да овај Фестивал неће бити само инцидент, већ традиционални догађај који ће окупљати љубитеље писане ријечи из цијелог свијета.


Pokrenite
Фото галерија

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?