Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Почиње Програм стручног усавршавања државних службеника за стратегијско планирање

Објављено: 28.09.2018. 19:32 Аутор: КЕИ
У понедјељак, 1. октобра 2018, у организацији Управе за кадрове и Генералног секретаријата Владе, биће свечано обиљежен почетак спровођења Програма образовања за стручно усавршавање државних службеника за стратегијско планирање.

Скуп ће отворити директорица Управе за кадрове Светлана Вуковић, генерални секретар Владе Наташа Пешић, шеф Сектора за сарадњу у Делегацији Европске уније у Црној Гори Херман Шпиц и стална представница УНДП у Црној Гори Фиона Меклуни.

Програм образовања се реализује у оквиру Секторске буџетске подршке, програма који финансира Европска унија за реформу јавне управе у Црној Гори.

Спровођење Програма образовања ће осигурати даљи развој људских ресурса, кроз усвајање и унапређење адекватних знања и вјештина за припремање стратегијских докумената који ће на транспарентан, одговоран и одржив начин доприносити унапређењу ефикасности јавне управе. Осим снажења капацитета државне администрације, као предуслова ефикасније европске интеграције Црне Горе, квалитетно стратегијско планирање ће омогућити Црној Гори да, након ступања у чланство ЕУ, структурирано и аргументовано заступа своју позицију у оквиру европских институција.

Догађај ће се одржати у Мултимедијалној сали Управе за кадрове (Ул. Јована Томашевића 2А), с почетком у 9:00 сати.

Позивамо медије да испрате скуп.

СЕКТОР ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ЈАВНОСТИ О ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ И ПРИСТУПАЊУ ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ
ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?