Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Симовић отварање Подгоричких дана меда уступио младом пчелару: У даљим развојним искорацима Влада гради пуни однос пажње и повјерења према младима

Објављено: 28.09.2018. 20:11 Аутор: МПРР
MPRRSlužba za odnose s javnošću

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић обраћајући се на отварању манифестације „Подгорички дани меда”, честитао је пчеларима на резултатима које су остварили у претходној години, са жељом да заједно наставе партнерски да раде на даљем развоју црногорског пчеларства.

“Данас сам, са колегама из Министарства, са вама, као и у укупном претходном периоду, у коме пажљиво и одговорно развијамо суштинско партнерство између Владе и вриједних домаћина, партнерство са прозвођачима, са цивилним сектором, са стручном и научном заједницом, партнерство са медијима. Сва ова партнерства су резултат нашег опредјелјенја и она су гаранција напретка нашег сектора пољопривреде и нашег укупног економског развоја и развоја друштва”, поручио је Симовић.

“Због тога данас желим да вријеме које је на овој манифестацији опредијељено за моју ријеч уступим младом човјеку, младом произвођачу, младом фармеру, младом пчелару Милошу Фатићу, као поруку да у свим овим процесима, искорацима дајемо пуни однос пажње и повјерења према младим људима”, казао је потпредсједник Владе и министар пољопривреде.  

Млади пчелар Милош Фатић из Подгорице захвалио се потпредсједнику Владе за прилику да се обрати на манифестацији, истичући да му је посебна част и обавеза да се обрати у име свих произвођача, свих пчелара, посебно младих.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Млади пчелар: Живим поносно од свог рада

Посебно је исказао захвалност у име 124 млада пчелара која су ове године подржана у својим настојањима да започну своје бављење пчеларством.

“Као један од корисника подршке кроз програм покретања пословања младих пољопривредника, желим да искажем захвалност и за подршку коју је добило 100 младих фармера кроз тај програм”, казао је Фатић, наводећи да је лично он бесповратну подршку у износу од 10.000 еура искористио за набавку пчелињих друштава, кошница и опреме.

“На овај начин желим да пошаљем поруку и свим младим људима који своју шансу виде у пољопривреди, да искористе програме подршке младим пољопривредницима које је креирало и спроводи министарство. Ови програми поред финансијске подршке подразумијевају и стручну, савјетодавну и менторску подршку које су мени биле драгоцјене у остварењу мојих планова. Желим да младим људима пренесем и вриједно искуство и савјете које сам добио и научио од својих старијих колега пчелара, а сви су ми давали сличне савјете: „Мораш имати жељу, уложити вриједан и посвећен рад, мораш се наоружати стрпљењем и успјех неће изостати!“. Све што могу да кажем је да успјех није изостао. Уложени рад, надања, стрпљење су уродили плодом. Живим поносно од свога рада”, поручио је Фатић.

MPRRMPRR

Фатић је признао и да је као пчелар ове године имао имао среће, јер је ова година у великом дијелу Црне Горе била једна од набољих у протеклим деценијама.

“Мој труд је ове године награђен са добрим приносом. Срећа или је, ипак, било по оној народној: Прегаоцу Бог даје махове!”, казао је Фатић.

Овај млади човјек казао је да пољопривреду доживљава, не само као начин да поносно живи од свога рада, него и као прилику за уносан бизнис. “Сигуран сам да ћу уз посвећени рад и програме подршке министарства успјети да остварим своје развојне планове угледајући се и учећи од својих искусних колега и користећи капацитете наше Куће меда, која има значај за све наше пчеларе”, казао је Фатић.

Традиционалну пчеларску манифестацију, која се ове године одржава 24. пут, организује Удружење пчелара Подгорице, под покровитељством Министарства пољопривреде и руралног развоја и Главног града Подгорице. Присутнима на отварању обратили су се и предсједник Удружења пчелара Подгорице Мирко Шћепановић, као и предсједник Савеза пчеларских организација Црне Горе Радуле Миљанић, као и представник Главног града Владимир Павићевић. 

Подгорички дани меда, окупили су више од 50 пчелара који су изложили мед и пчелиње производе, а које ће посјетиоци моћи да пробају и купе током наредних три дана.

ФОТО: Потпредсједник Владе и министар Милутин Симовић на отварању манифестације „Подгорички дани меда“

  


ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?