Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Понуда Црне Горе представљена на сајму јахти у Монаку

Објављено: 30.09.2018. 23:28 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Црна Гора као јахтинг и наутичка дестинација представљена је на најважнијем сајму јахти на свијету, „Монацо Yацхт Схоw“-у који је одржан у Монаку од 26. до 29. септембра. Црна Гора се представила публикацијом „Ин Дептх“ коју је, уз подршку Министарства одрживог развоја и туризма и привреде из области наутичког туризма, урадила британска компанија „Суперyацхтс.цом“, један од најчитанијих медија у јахтинг индустрији.

У публикацији „Ин Дептх“, детаљно је представљена понуда Црне Горе у области јахтинг и наутичког туризма, укључујући најатрактивније локације на обали, али и оне у централном и сјеверном дијелу земље, а које привлаче пажњу свих посјетилаца. Поред дистрибуције на сајму у Монаку, публикација ће се у наредних годину дана дистрибуирати и на осталим сајмовима јахти и наутике, попут сајма у Форт Лодердејлу на Флориди, Дубаију, Сингапуру и сајму чартера на Антигви. Такође, публикација се дистрибуира у компанијама које се баве издавањем, градњом и продајом јахти, као и на самим јахтама, како би посада и гости били упознати са понудом Црне Горе.

Делегација Министарства одрживог развоја и туризма, предвођена државним секретаром Дамиром Давидовићем забиљежила је велико интересовање посјетилаца сајма за Црну Гору, укључујући власнике бродова, агенте, брокере и представнике компанија које нуде разне услуге у овој области.

Црна Гора је последњих година позиционирана на високом мјесту најпожељнијих дестинација за јахтинг туризам на Медитерану, што је резултат великих улагања у ову област луксузног туризма. Уз марине Порто Монтенегро и Луштица Баy, које су већ оперативне, уз завршетак марине у пројекту Портонови, Црна Гора ће на подручју Боке Которске и залива Траште имати преко 800 везова за јахте. Очекује се да ова област туризма у нашој земљи настави да биљежи константан годишњи раст, јер су у питању високоплатежни гости који су у потрази за понудама и искуствима јединствене вриједности. У остваривању стратешког циља у туризму, позиционирања Црне Горе као висококвалитетне цјелогодишње туристичке дестинације, јахтинг туризам и развој понуда у овој области ће играти значајну улогу.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?