Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црна Гора земља великих потенцијала које можемо усмјерити у јак бренд државе

Објављено: 28.09.2018. 15:37 Аутор: Министарство економије
“Министарство економије ради на процесу развоја националног бренда заснованог на јединственом моделу који ће спроводити сви сектори од значаја за бренирање Црне Горе”, казао је генерални директор Директората за развој националног бренда и заштиту потрошача, Јово Рабреновић.

Процес брендирања је од великог значаја за све државе које желе да изграде конкурентски идентитет и постану јак и моћан чинилац регионалне али и глобалне економије, политике и свеукупног живота. У овом периоду се у свијету брендира преко 100 држава и све стреме ка испуњавању једног скоро па истог циља а то је привући стране инвестиције, посебно оне директне, које долазе из развијених и економија. Циљеви се односе и на привлачење туриста, стварање услова због којих ће странци жељети да студирајау и раде у нашој држави, промовисање национлног културног насљеђа а посебно значајан циљ је да се повећа тражња за домаћим производима као и повећање извоза.

Јуче је у Тивту затворена шеста по реду Конференција о националном брендирању коју Министарство економије организује у сарадњи са њемачком фондацијом “Ханнс Сеидел Стифтунг” већ дуги низ година.

Кроз три панела говорило се о перспективи развоја националног бренда на основу резултата истраживања, визуелном идентитету националног бренда Црне Горе и логотипу као важном елементу визуелног идентитета националног бренда наше земље. Кроз излагања смо могли да чујемо колико је битно коришћење бренда и како се потенцијали државе могу позитивно искористити.

Рабреновић је истакао важност одржавања конференција на сваких пола године као добру прилику да се размјеном искустава, информација и стручног мишљења дефинишу смјернице за даље активности у циљу развоја националног бренда Црне Горе. Црна Гора је на добром путу да постане најбоље рангирана регионална држава на глобалној листи националних брендова и преузме на себе примат да и у том процесу буде примјер осталима како се ради на унапријеђењу националног имиџа и презентирању сопственог националног идентитета.

„У том правцу мора се направити консензус свих релевантних субјеката и из године у годину планирати прогесиван напредак уз адекватно улагања у овај процес“, закључио је Рабреновић.

Конференција је одржана у Тивту у периоду од 25 - 27 септембра. 

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?