Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Храповић уручио ЕКГ апарате, донацију турске Агенције ТИКА

Објављено: 02.10.2018. 01:02 Аутор: Министарство здравља
Десет здравствених установа, захваљујући донацији Турске агенције за међународну сарадњу и координацију (ТИКА), добило је 12 савремених ЕКГ апарата, које су данас уручили министар здравља др Кенан Храповић, Њ.Е. Амбасадор Турске у Црној Гори Серхат Галип и новоименовани координатор Агенције ТИКА Енвер Ресулогулари.
Захваљујући се на вриједној донацији, министар Храповић је казао да је набавка ЕКГ апарата за Општу болница Пљевља и домове здравља Андријевица, Бијело Поље, Цетиње, Котор, Пљевља, Тиват, Даниловград, Никшић и Беране, резултат изузетне сарадње која постоји између Владе Црне Горе- Министарства здравља, Амбасаде Турске у Црној Гори и Агенције ТИКА, која је годинама један од највећих донатора црногорском здравственом систему.
- Подсјетићу да је од 2007. до 2017. године укупна вриједност донација Агенције ТИКА за медицинску опрему и адаптацију здравствених објеката у Црној Гори износи 2,3 милиона еура. Осим помоћи у адаптацији и технолошком опремању здравствених објеката, захваљујући изузетној посвећености и сензибилитету Амбасаде Турске у Црној Гори и Њ.Е. Амбасадору Галипу лично, развија се и сарадња у области едукације. У оквиру програма континуиране медицинске едукације, а у сарадњи са турском амбасадом прошле године пет љекара из Клиничког центра Црне Горе било је на стручном усавршавању у најстаријој турској болници „Нумуне“ у Анкари, навео је министар Храповић и додао да ће се у наредном периоду сарадња у овој области интензивирати, како би се што већи број наших љекара едуковао у престижним здравственим центрима у Турској.
Њ.Е. Амбасадор Галип подсјетио је да је ТИКА до данас реализовала 320 пројеката у Црној Гори, од чега 45 у области здравства.
- Сарадња између Турске и Црне Горе присутна је на свим пољима. Влада Црне Горе даје пуну подршку нашим пројектима, а посебно желим да истакнем сарадњу са Министарством здравља и одличне резултате које имамо, казао је амбасадор Галип.
Директор Дома здравља Никшић др Веселин Булатовић захвалио се Агенцији ТИКА на вриједној донацији, која ће, како је казао допринијети побољашању услова рада у здравственим установама. Он је нагласио да, поред великог улагања државе у кадар, опрему и просторне капацитете, овакве донације су изузетно значајне, како на локалном тако и на државном нивоу.

ВИДЕО: Уручење директорима десет здравствених установа 12 ЕКГ апарата, донација ТИКА - КАДРОВИ
ВИДЕО: Обраћање министра здравља др Кенана Храповића
ВИДЕО: Обраћање Њ.Е. амбасадора Турске у Црној Гори Серхата Галипа

МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?