Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Интерпол: Код нас лишена слободе два а у Босни и Херцеговини једно лице на основу међународних потјерница

Објављено: 02.10.2018. 18:00 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а су у претходном периоду лишили слободе два лица која се потражују по међународним потерницама двије државе, док је у Босни и Херцеговини лишено лице које потражује наша држава због издржавања казне затвора.

Наиме, службеници ОБ Цетиње су, 27. септембра, лишили слободе Антона Шаповалова (29) из Украјине, за којим је расписана међународна потјерница од стране НЦБ Интерпол Београд ради издржавања казне затвора у трајању од три године и једног мјесеца због кривичног дјела незаконита производња и стављање у промет опојних дрога. Приликом прегледа овог лица службеници цетињске полиције су пронашли и одузели биљну материју за коју се сумња да је опојна дрога марихуана. О догађају је обавијешетен надлежни државни тужилац који ће се накнадно изјаснити о евентуалној квалификацији дјела. Надаље, службеници ОГБ Улцињ су, 27. септембра, лишили слободе Д.К. (39) из Републике Албаније, за којим је расписана међународна потјерница од стране НЦБ Интерпол Висбаден ради обезбјеђења присуства у кривичном поступку који се против њега води због кривичног дјела провална крађа и фалсификовање докумената. Ово лице се потражује и на основу налога за хапшење Локалног суда у Кобленцу због кривчног дјела крађа.

Антон Шаповалов и Д.К. су приведени судији за истрагу у Вишем суду у Подгорици који је за њих донио рјешење о екстрадиционом притвору.

У Босни и Херцеговини је лишен слободе Дарко Дуловић (28), држављанин Републике Србије, који се потражује по потјерници НЦБ Интерпол Подгорица ради издржавања казне затвора у трајању од двије године и шест мјесеци која му је изречена због кривичног дјела неовлашћена, производња, држање и стављање у промет опојних дрога. Он је 2016. године, заједно са саучесником, купио опојну дрогу хероин масе 287,5 грама, а која је од стране граничне полиције пронађена у Бијелом Пољу.

Слиједи комуникација надлежних органа наведених држава ради екстрадиције ова три лица.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?