Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министри унутрашњих послова Црне Горе и Србије посјетили Тиват: Заједничке патроле за безбједност током туристичке сезоне

Објављено: 02.10.2018. 20:44 Аутор: МУП
Министар унутрашњих послова Црне Горе Мевлудин Нухоџић и директор Управе полиције Црне Горе Веселин Вељовић са сарадницима разговарали су данас у Тивту са потпредсједником Владе Србије и министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем о сарадњи у областима борбе против глобалних феномена као што су илегалне миграције и трговина људима, тероризам и организовани криминал.

На састанку са предсједником Општине Тиват Синишом Кусовцем истакнута је неопходност јачања безбједности границе током љетње и зимске туристичке сезоне, у чему значајну улогу имају заједничке патроле за обезбјеђење државних граница. У прошлој години је организовано 129 заједничких патролних дјелатности.

Модалитети унапређења заједничких патролних дјелатности су предмет билатералне сарадње и у нарочитом су интересу током повећаног протока људи, какав је евидентан током туристичке сезоне, у оба дијела године.

Потпредсједник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, помоћница министра и шефица кабинета Катарина Томашевић са сарадницима у Црној Гори бораве поводом 2. октобра - Дана унутрашњих послова Црне Горе.

Током посјете Тивту, делегације су обишле и новоизграђену марину у Луштици Баy чија прва фаза је ове године отворена у склопу марина насеља, као првог оперативног насеља у новом граду на тиватском дијелу полуострва Луштица.

Приликом обиласка нове марине која ће бити истовремено и лука за међународни саобраћај, истакнута је неопходност да билатерална сарадња буде унапријеђена кроз нове пројекте у области полицијских послова.

Извршни директор компаније Луштица Девелопмент Дарен Гибсон и члан одбора директора Предраг Ненезић са сарадницима представили су развој пројекта Луштица Баy којим је планирана изградња седам хотела, двије марине, голф терена, више од двије хиљаде стамбених јединица али и градског језгра са свим садржајима неопходним за фунцкионисање града, попут ватрогасне и полицијске станице, медицинске клинике и друго.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?