Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јавни позив за укључење у поступак припреме Предлога закона о прекурсорима

Објављено: 02.10.2018. 23:04 Аутор: Министарство здравља

На основу члана 7 Уредбе о поступку и начину спровођења јавне расправе у припреми закона (“Службени лист ЦГ”, број 12/12), Министарство здравља, упућује

ЈАВНИ ПОЗИВ

  заинтересованој јавности (грађанима, правним лицима и предузетницима, Унији послодаваца, синдикалним организацијама, здравственим установама, стручним и научним институцијама, државним органима, органима локалне управе, Заједници општина Црне Горе, невладиним организацијама, медијима и другим заинтересованим субјектима за питања која се уређују овим законом) да се укључе у поступак припреме

ПРЕДЛОГА ЗАКОНА

О КОНТРОЛИ ПРОИЗВОДЊЕ И ПРОМЕТА СУПСТАНЦИ КОЈЕ СЕ МОГУ КОРИСТИТИ У НЕДОЗВОЉЕНОЈ ПРОИЗВОДЊИ ОПОЈНИХ ДРОГА И ПСИХОТРОПНИХ СУПСТАНЦИ*

и доставе своје иницијативе, предлоге, сугестије и коментаре у писаном и електронском облику Министарству здравља, на адресу: Подгорица, Римски трг бр.46, на фаx 078/113-128 или на е-маил милица.голубовиц@мзд.гов.ме.

Позив је отворен 20 дана од дана  упућивања јавног позива.

Лице овлашћено за координацију консултација са заинтересованим субјектима је Милица Голубовић, самостални савјетник И (тел.020/482-329).

Овим законом уређују се услови за праћење и контролу производње и промета супстанци које се могу користити у недозвољеној производњи опојних дрога и психотропних супстанци ради спрјечавања њихове злоупотребе или коришчења у недозвољене сврхе, као и друга питања од значаја за ову област. Доношењем овог закона додатно се обезбјеђује систем контроле и предузимање неопходних мјера ради спрјечавања злоуптребе прекурсора. Закон, са планираним подзаконским актима за његову имплементацију биће потпуно усклађен са  правном тековином ЕУ којом уређена ова област .

Радна верзија нацрта закона биће објављена на интерет страници Министарства здравља и порталу  е -Управе.

Министарство здравља ће све приспјеле предлоге и сугестије размотрити и сачинити извјештај који ће објавити на својој интерет страници.


Текст Нацрта закона са образложењем


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?