Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Кроз додатну провјеру до најбољег рјешења

Објављено: 03.10.2018. 20:06 Аутор: Министарство економије
За изградњу соларне електране на Бриској гори (општина Улцињ) пријавила су се три конзорцијума: Конзорцијум Фортум и ЕПЦГ - којег чине Фортум Цорпоратион, Финска, Електропривреда Црне Горе, АД Никшић и Стерлинг & Wилсон, Индија; Конзорцијум ИРЕДЛ - којег чине Интернатионал Ренеwабле Енергy Девелопмент Лтд, Малта и Зхуаи Сингyес Греен Буилидниг Тецхонологy ЦО Лтд, Кина; Конзорцијум Монтесолар - којег чине компаније: Сундерланд, Црна Гора; Бемаx, Црне Гора; Самгреенпоwер, Француска и корпорација Солон, САД. 

Министарство економије је на основу овлашћења која му је дала Влада 19. маја расписало Јавни позив за давање у закуп земљишта у државној својини укупне површине 6.621.121м2, ради пројектовања, изградње, коришћења и одржавања соларне електране инсталисане снаге веће од 200 МW.
Рок за подношење пријава по Јавном позиву истекао је 3.септембра.

Комисија задужена за вредновање понуда је приликом прегледа тендерске документације констатовала одређене нејасноће које захтијевају појашњења и додатне информације у смислу њиховог отклањања. 

С тим у вези, а у циљу правилне оцјене, провјере и вредновања понуда, сматрамо да је неопходно продужити рок у трајању од 15 дана, како би се извршила правилна евалуација понуда и сачињавање могуће ранг листе понуђача. 

Радови на електрани неће трајати дуже од 36 мјесеци и реализоваће се у двије фазе. У првој фази , која ће трајати 18 мјесеци од потписивања уговора са изабраном компанијом, изградиће се 50МW електране. Изградња преосталог дијела електране трајаће три године од потписивања уговора.

Након изградње соларне електране и њеног пуштања у рад, грађани неће, преко рачуна за струју плаћати подстицаје за струју произведену из тог енергетског објекта.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?