Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Влада Црне Горе усвојила Стратегију управљања људским ресурсима у Управи полиције за период 2019-2024. године

Објављено: 04.10.2018. 21:35 Аутор: МУП
Влада је на данашњој сједници усвојила Стратегију управљања људским ресурсима у Управи полиције за период 2019-2024 године, чијом ће се реализацијом знатно унаприједити стање у овој области.

Говорећи на данашњој конференцији за медије, генерални директор Директората за стратешко-развојне пројекте, Сафет Кораћ, казао је да се развијање система управљања људским ресурсима заснива на савременим стандардима и процедурама запошљавања, оспособљавања и напредовања у професионалној каријери.

„Документ даје и допринос у процесу приступања Европској унији, јер Црна Гора посебну пажњу посвећује владавини права и јачању административних капацитета органа. Кроз поглавље 24 – Правда, слобода и безбједност, ми усвајамо и примјењујемо инструменте од кључног значаја за развој полиције“, истакао је Кораћ.

Кораћ је истакао да је изради Стратегије претходила анализа, која је указала на одређене недостатке у тренутном систему управљања и планирања, нарочито у области полицијског образовања, старосној и родној структури, као и процесу запошљавања и оцјењивања.

Основни циљ стратегије, како је истакао генерални директор Кораћ, је стварање система у којем компетентни полицијски службеници професионално и одговорно обављају послове очувања безбједности појединаца, заједнице и државе.

За реализацију ове Стратегије биће задужено посебно Координационо тијело које ће бити састављено од представника Министарства унутрашњих послова и Управе полиције.





Да ли вам је садржај ове странице био од користи?