Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

На министарском састанку у Скопљу похваљен видни напредак Црне Горе од стране колега из региона

Објављено: 05.10.2018. 20:52 Аутор: ПР служба

Промовисање права ЛГБТИ особа на Западном Балкану било је тема Прве регионалне конференције о ЛГБТИ правима која је завршена данас у Скопљу.

У склопу конференције одржан је министарски састанак на којем је учествовала генерална директорка Директората за унапређење и заштиту људских права и слобода, Бланка Радошевић Маровић са министрима Владе Македоније, Косова и Босне и Херцеговине.

На министарском састанку највеће интересовање исказано је за Црну Гору имајући у виду учинак у области права ЛГБТИ особа у односу на друге земље југоисточне Европе. Видни напредак Црне Горе похвалиле су  присутне колеге из земаља региона.

Радошевић Маровић је казала да Влада Црне Горе предузима све потребне напоре да створи друштво једнаких могућности, гдје свако има једнак приступ образовању, запошљавању, здравству и заштиту од било каквог насиља.

Регионална конференција имала је за циљ подстицање дијалога и размјене искуства између влада Западног Балкана о правима ЛГБТИ заједнице. Догађај је био повод и за додатно јачање дијалога са другим заинтересованим странама о унапређењу права ове заједнице, укључујуц́и цивилно друштво невладине организације,  међународне организације, академске заједнице и медије.

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?