Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Трећи квартални састанак Комисије за праћење спровођења Стратегије за социјалну инклузију Рома и Египћана у Црној Гори 2016 – 2020

Објављено: 28.09.2018. 15:57 Аутор: ПР служба

Трећи квартални састанак Комисије за праћење спровођења Стратегије за социјалну инклузију Рома и Египћана у Црној Гори 2016 – 2020, одржан је 28. септембра,  2018. године у Подгорици.

На састанку су се присутнима обратили национални координатор за праћење спровођења Стратегије господин Леон Гјокај и представница Регионалног савјета за сарадњу – Иницијатива интеграција Рома 2020, госпођа Александра Бојадијева. На састанку је договорено да ће се у наредном периоду Акциони план за праћење и спровођења Стратегије за социјалну инклузију Рома и Египћана у Црној Гори 2016-2020 радити на двије године.

Национални координатор је обавјестио Комисију  о обавези да се препоруке са Рома семинара „Инклузивно друштво: унапређење социо-економског положаја Рома и Египћана у Црној Гори“ уврсте у Акциони план  за 2019. и 2020. годину. Такође је нагласио да се очекују резултати тих активности, а не само наративни извештаји.

Рома семинар „Инклузивно друштво: унапређење социо-економског положаја Рома и Египћана у Црној Гори“ одржан је 13. јуна 2018. године у организацији Европске комисије и Делегације ЕУ у Црној Гори, и на истом је Црној Гори дато 48 препорука за унапређење социо-економског положаја припадника ромске и египћанске популације. Рок за њихову реализацију је јун 2020. године.

Александра Бојадијева је понудила подршку њихових експерата приликом израде извештаја за Владу и Регионални савјет за сарадњу – Иницијатива интеграције Рома 2020. Она је појаснила да ће  посебан нагласак бити стављен на прикупљање статистичких података о броју учесника у реализацији активноисти, затим о родној димензији и издвојеним средствима из буџета за реализацију планираних активности.

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?