Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава:Превентивни прегледи за припаднице ромске и египћанске популације

Објављено: 08.10.2018. 17:19 Аутор: ПР служба

Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са Министарством здравља, Домом здравља – Подгорица, и Домом здравља Никшић, организује превентивне здравствене прегледе за припаднице ромске и египћанске популације.

Превентивни прегледи ће се одржати сјутра и прекосјутра у Подгорици, 09. и 10. обтобра, у Дому здравља на Старом аеродрому, са почетком у 10х.

Ове године, договорени су, у сарадњи са Ромским савјетом, превентивни прегледи и за групу домицилних Ромкиња које ће бити прегледане 9. октобра, док ће  10. октобра група расељених жена из ове популације у сарадњи са Црвеним крстом, посјетити Дом здравља на Старом аеродрому и извршити договорене прегледе.

Министарство за људска и мањинска права ће за све њих обезбједити превоз, сјутра испред Ромског савјета са поласком у 9:30 х, док ће за 10. октобар, 2018. године превоз чекати на задњој станици Врела са поласком такође у 9:30 х.

Превентивни прегледи обухватиће: општи преглед, мјерење крвног притиска, мјерење шечера у крви, лабораториске налазе, снимање плућа и гинеколошки преглед.

Како је превенција најбољи начин за очување здравља, Министарство за људска и мањинска права, редовно организује поменуте акције у градовима у којима живи значајан број припадника ромске и египћанске популације.

Превентивни прегледи ће се одржати и 12. октобра 2018. године, у Дому здравља у Никшићу са почетком у 10х.

Позивамо све заинтересоване представнике медија да испрате овај догађај.

Министарство за људска и мањинска права

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?