Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Два лица лишена слободе због дроге а два због недозвољеног држања оружја; одузети кокаин, марихуана, аутоматска пушка и пиштољ

Објављено: 08.10.2018. 18:32 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица и Одсјека за борбу против дроге лишили су слободе два лица, малољетног М.П. (17) и С.П. (26) из Подгорице, који су осумњичени да су извјесно вријеме набављали и стављали у промет кокаин и марихуану. Код оба лица је пронађена дрога. Обојица су уз кривичне пријаве приведени надлежном тужиоцу, због основане сумње да су починили кривична дјела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога. Лишењем слободе ова два осумњичена лица спријечене су, сумња се, њихове намјере да и дрогу која је пронађена код њих ставе у тзв. уличну продају.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица су прво, 04. октобра ове године, у једној улици у насељу Забјело у Подгорици контролисали М.П. код којег су пронашли пет пвц паковања са кокаином тежине 2,1 грам и 12 паковања марихуане тежине 26,8 грама. Претресом стана овог лица који је услиједио службеници Одсјека за борбу против дроге пронашли су још 13 паковања са садржајем марихуане тежине 80 грама. Службеници Одсјека су наставили активности у предмету и сјутрадан, 05. октобра, претресом стана С.П. пронашли још 100 грама марихуане и вагу за прецизно мјерење. Сумња се да су пронађене дроге у оба случаја биле спремне за стављање у тзв. улични промет. Одузета материја за коју се сумња да је кокаин и одузета материја за које се сумња да је марихуана су упућене у Форензички центар ради вјештачења.

Осим наведеног, службеници ЦБ Подгорица су спроводили појачану контролу безбједносно интересантних лица, као и контролу лица и возила на подручју Главног града. Код Д.Б. (48), приликом прегледа овог лица и возила, у илегалном посједу пронађен је пиштољ „Црвена застава“ М-57 цал. 7,62 мм са три метка у оквиру, а пронађен је и један метак код овог лица у његовом џепу. Код Р.Ћ. (57) пронађена је и одузета аутоматска пушка цал. 7,62 мм са оквиром, такође у илегалном посједу. Оба лица су лишена слободе због сумње да су починила кривична дјела недозвољено држање оружја и експлозивних материја и уз кривичне пријаве ће бити приведена надлежном тужиоцу.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?